BÖRS: Jaapan kimab sõiduvees 

Silvia Viidik 03. detsember 2009, 09:58

Aasia aktsiaturud on täna teinud ilusad tõusud, mida juhib Jaapan.

Jaapani indeksid on kerkinud üle 3 protsendi, sellele on kaasa aidanud jeeni langus dollari ja euro vastu ning ka Jaapani eksportöörid, kelle aktsiad ostuhoovusel sõitsid. Jeen langes täna dollari vastu 87,92ni, mis on enam kui nädala madalaim tase pärast kerkimist 14 aasta kõrgtasemele eelmisel nädalal. Jaapani Nikkei 225 indeks kerkis 3,84 protsenti ja Topix-indeks 3,41 protsenti.

Kahtlemata on positiivselt mõjunud ka uudised USAst, kus Föderaalreserv hindas maailma suurima majanduse paranemist selle kõigis regioonides oktoobrist novembri keskpaigani.

Maailma suurima autotootja Toyota Motori aktsiahind kerkis Tokyo börsil 5,6 protsenti ning oma toodetest umbes 25 protsenti USAs müüva Sony aktsia hind kerkis 6 protsendi jagu. Honda Motor, kes müüb umbes 60 protsenti oma toodangust USAsse, kerkis 4,2 protsenti.

Hongkongi Hang Sengi indeks on kerkinud 1,12 protsenti ja India Sensex-indeks 1,04 protsenti. Hiina CSI 300 aktsiaindeks on vajunud 0,18 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2009, 10:04
Otsi:

Ava täpsem otsing