Euroopa aktsiad kerkivad veel 27 protsenti

Silvia Viidik 08. detsember 2009, 11:48

Euroopa aktsiad võivad järgmisel aastal kerkida veel 27 protsenti, usub Bank of America Merrill Lynch. Euroopa ettevõtete kasumid võivad järgmisel aastal kerkida 35%, ennustavad nad.

Panga globaalstrateegid kirjutasid viimases raportis, et Dow Jones Stoxx 600 indeks võib järgmise aasta lõpuks saavutada 315 punkti taseme. "Näeme makro ja hinnataseme toetust aktsiatele praegustelt tasemetelt," kirjutasid Gary Bakeri juhitud strateegid. "Krediiditurud jäävad samuti toetavaks," lisasid nad.

Ettevõte tõstis ka reisiettevõtete ja vaba aja veetmise valdkonna ettevõtete aktsiasoovitust ülekaalule, keemiaaktsiaid neutraalsele ja langetas meediatööstuse soovitust alakaalule indeksiga võrreldes.

Euroopa ettevõtete kasumid võivad järgmisel aastal kerkida 35 protsenti ja ülejärgmisel aastal 15%, prognoosivad strateegid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2009, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing