Raide: kummaline – üks ametnik annab teisele pistist

Kadrin Karner 08. detsember 2009, 13:08

Praegu töötuna kodus olev endine keskerakondlane ja Tallinna Kristiine linnaosa eksametnik Aleksander Raide leidis, et pistiseskandaal on poliitiline mäng ning tema end süüdi ei tunnista.

Täna saatis Põhja ringkonnaprokuratuur kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 15 isikut, sealhulgas Raidet pistise andmise ja võtmisega seotud kuritegudes.

"Vaadake, eks konstruktsioon iseenesest, et üks linnaametnik annab teisele linnaametnikule kolmanda osapoole eest pistist, on ju natukene kummaline. Nii et loomulikult mina end süüdi ei tunnista,“ rääkis Raide.

Kohtusse läheb mees enda sõnul rahuliku tundega. "Minule olemasoleva info kohaselt – nagu on prokuratuur oletanud – ei jõua see asi kohtusse veel niipea," rääkis pistiseskandaali osaline. Oma süüdistusega on ta küll põgusalt tutvunud, kuid seda kommenteerima ei soostunud.

Küsimusele, miks ta lahkus möödunud aasta lõpus Keskerakonnast ja ametist Kristiine linnaosas, vastas Raide, et tegu on tema isikliku otsusega. "Mina ei pidanud võimalikuks sellise kahtlustusega tööd jätkata," lisas ta.

Äripäev uuris, kas Raide süüdistab ka kedagi, et sellises skandaalis osaline on. "Ma arvan üheselt, et tegemist on poliitiliste mängudega. Ma ei oska öelda, kas erakonna vastu või siis linnavalitsuse teatud töötajate vastu, aga kogu sellest asjast kumab küll läbi niisugune pigem võib-olla poliitiline tahtlus," rääkis Raide.

Ivo Parbust süüdistatakse Tallinna abilinnapea nõunikuna töötamise ajal korduvalt erinevatelt isikutelt pistise võtmises ajavahemikus august 2007 kuni detsember 2008. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide järelevalve eest linnaplaneerimise ametis. 

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale SA Jüri Vilmsi Sihtkapital juhatuse liikmena Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises. Samas kuriteos on esitatud süüdistus ka sihtkapitalile juriidilise isikuna.

Elmar Sepp Äripäevale kommentaari andma ei soostunud ning soovitas küsimustega pöörduda oma advokaadi Aivar Pilve poole.

Pistise andmises on süüdistus esitatud Raivo Untile ja juriidilise isikuna Tallinna Farmaatsiatehasele, Peeter Palusaarele ja juriidilise isikuna Kaupmehe Arendusele, Toivo Susile ja juriidilise isikuna TLS Investile, Tõnu Kortsule ja juriidiliste isikutena Woodyle, Metsailule, Constanciale ja Merko Ehitusele. Samuti esitati süüdistus pistise andmises endisele Tallinna Kristiine linnaosavalitsuse ametnikule Aleksander Raidele, teatas prokuratuur täna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 13:12
Otsi:

Ava täpsem otsing