Swedbank: EVK andku selgitust!

Anne Oja 08. detsember 2009, 17:30

Swedbank pole rahul väärtpaberikeskuse tööga ja nõuab selgitust, miks keskus pensioni III samba andmed meediale andis, ütles panga investeerimisfondide juht Agnes Makk.

Järgneb Swedbank Investeerimisfondid ASi juhi Agnes Maki seisukoht.

Swedbank Investeerimisfondid väljendab sügavat rahulolematust seoses III pensionisamba osakuomanike andmete avaldamisega Eesti Väärtpaberite Keskregistri (EVK) poolt kolmandale osapoolele, konkreetsel juhul meediale. Vastavalt seadusele on fondivalitsejaid kohustatud edastama nii kohustuslike kui ka vabatahtlike pensionifondide osakute info EVK-le, kes omakorda on määratud registri pidajaks. See viitab seadusandja erilisele usaldusele EVK organisatsioonilise ja tehnilise korralduse taseme ning töötajate pädevuse vastu. Kuna antud juhul on eksitud kliendiandmete nõuetekohase konfidentsiaalsuse vastu, ootame fondivalitsejatele ning ka avalikkusele selge ülevaate andmist sellest, kuidas toimus kliendiandmete väljastamine EVK-st ning millistele õigusnormidele toetudes seda tehti. Samuti tuleks avalikult selgitada, milline saab olema tegevuskava edasiste sarnaste olukordade vältimiseks. Swedbanki jaoks on kliendiandmete kaitse äärmiselt oluline ning seisame ka edasipidi selle eest, et need jääksid konfidentsiaalseks.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2009, 16:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing