BÖRS: Jaapan kisub Aasiat alla

Silvia Viidik 09. detsember 2009, 09:42

Aasia aktsiad on langemas pärast seda, kui selgus, et Jaapani majandus kasvas oodatust aeglasemalt.

Jaapani majanduskasv viimasel kvartalil vaadati üle ning alandati teise kvartaliga võrreldes 1,2 protsendilt 0,3 protsendini, vahendas Financial Times. Aastane majanduskasv langetati 4,8 protsendilt 1,3 protsendini. Aina enam kardetakse, et riiki tabab järgmise aasta teises kvartalis uus hoop ja sellega koos kahekohaline majanduslangus.

Ka äriinvesteeringute paranemisnumber vaadati üle ning alandati 1,6 protsendiliselt tõusult 2,8protsendilisele langusele. Eile avaldas Jaapan 7,2 triljoni dollarilise abipaketi, et oma majandust turgutada.

Oma roll investeerimiskindlusel on ka reitingagentuuril Fitch, kes kärpis Kreeka krediidireitingut kõigutades sellega globaalse majanduse paranemise kindlust.

Jaapani suurim börsil noteeritud pank Mitsubishi UFJ Financial Group kukkus Tokyos 5,2 protsenti. Nissan Motor, kes 35 protsenti oma käibest korjab Põhja-Ameerikast, vajus 3,4 protsenti. Austraalia suurim kullakaevandaja Newcrest Mining langes 1,6 protsenti pärast kullahinna langust.

Jaapani Nikkei 225 indeks on vajunud 1,34 protsenti, Hongkongi Hang Seng indeks 1,67 protsenti ja Hiina CSI indeks 1,92 protsenti. India Sensex indeks langes 0,58 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. December 2009, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing