Noore teadlase 75 000kroonise preemia saab Mait Müntel

Indrek Kald 11. detsember 2009, 14:56

SA Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu otsustas anda tänavuse noore teadlase preemia keemilise ja bioloogilise füüsika instituudi teadurile Mait Müntelile, kelle teadustöö valdkonnaks on kõrge energia füüsika.

Doktorikraadi kaitses Mait Müntel Tartu Ülikoolis 2008. aastal teemal "Topeltlaetud Higgsi bosoni detekteerimine CMS-i detektoril." Kõrvuti doktoriõpingutega töötas ta sealses keemilise ja bioloogilise füüsika instituudis ning teoreetilise füüsika instituudis.

Noore teadlase preemia suurus on 75 000 krooni, selle asutaja ja rahastaja on ettevõtja Toomas Luman. Preemia on mõeldud kuni 35aastasele Eesti päritolu doktorikraadiga teadlasele, kes teeb uurimistööd Eesti või välisriigi teadusasutuse või ülikooli juures.

President Toomas Hendrik Ilves annab preemia üle esmaspäeval, 14. detsembril.

Eelmisel aastal andis president Ilves noore teadlase preemia sotsiaalteadlasele Veronika Kalmusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. December 2009, 12:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing