Google surub operaatorid nurka

Silvia Viidik 14. detsember 2009, 19:30

Google plaanib hakata müüma mobiiltelefone otse tarbijatele juba järgmisel aastal jättes vahele telefonioperaatorid, kirjutab Wall Street Journal.

Google’i disainitud mobiiltelefon Nexus One tuleb müügile esialgu online’i vahendusel ning kliendid peavad operaatorlepingu eraldi sõlmima. Kui palju telefon maksma hakkab ja millistes riikides ta müügile tuleb, jääb esialgu saladuseks.

Google on alati jahtinud võimalusi, kuidas oma internetiteenuseid arvutitest kaugemale levitada ning mobiiltelefon paistab selleks olevat üsna suurepärane võimalus.

Seni on internetigigant korduvalt püüdnud juhtmevabasid teenuseid pakkuvate operaatorite jäika suhtumist murda, mille järgi nemad otsustavad, milliseid teenuseid oma võrgus pakkuda. Seega on Google ostnud kokku ja arendanud tehnoloogiaid, mis lubaks praeguseid kommunikatsiooniteenuseid asendada.

Analüütikud on juba jõudnud spekuleerida ka selle üle, et Google võib hakata pakkuma tarbijatele praegustest võrkudest oluliselt odavamat lahendust, mis võtaks teenistuse paljudelt praegustelt turuliidritelt.

Mõned aastad tagasi püüdis Google suruda mobiilitootjatele ja operaatoritele peale oma Android süsteemi, mis nüüd umbes 32 erineval telefonimargil peal on. Neid pakuvad muuhulgas Verizon Wireless, Sprint Nextel ja T-Mobile. Telefonitootjatest on süsteemi kasutusele võtnud HTC, Samsung, LG Electronics ja Motorola.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2009, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing