BÖRS: USA kulgeb ülesmäge

Tarvo Vaarmets 21. detsember 2009, 16:37

USA börsid on rahulikku pühade nädalat alustanud korraliku plussiga. Investorid ootavad uut infot USA majandustervise kohta.

Aasta lõpule kohaselt väldivad investorid suurte panuste tegemist. Need, kes endiselt aga turgudele keskenduvad, võivad sel nädalal avalikustatavate mitmete majandusnäitajate põhjal saada selgema vastuse käesoleva aasta ralli põhjendatuse kohta.

Teisipäeval avalikustab valitsus oma lõplikku aruande kolmanda kvartali kogutoodangu kohta. Ökonomistid usuvad, et lõplik majanduskasv ühtib praegu teadaoleva 2,8%ga.

Sel nädalal tuleb uut infot ka eelnevalt okupeeritud ja uute kodude müügi kohta - mõlemalt novembri numbrilt oodatakse umbes kaheprotsendilist kasvu. Lisaks sellele avalikustatakse neljapäeval ka kestvuskaupade tellimusnumbrid, mis prognooside kohaselt näitasid novembris 0,5%-list kasvu.

Dow Jonesi tööstuskeskmine liigub 1,0% reedesest sulgemistasemest kõrgemal, laiapõhjaline Standard & Poor's 500 indeks näitab aga 1,1%-list edenemist ja tehnoloogiaindeks Nasdaq on kerkinud samuti 1,1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2009, 20:17
Otsi:

Ava täpsem otsing