Thulema läks soomlaste kätte

Virge Haavasalu 22. detsember 2009, 17:24

Pankrotti läinud Vaheseinatehase omanikele Endrus Argele ja Henri Rüüsakule kuulunud enamusosalus Thulemas on vahetunud Soome investoritega, millega on nüüd Thulema täielikult soomlaste käes, kinnitas täna Thulema juhatuse esimees Tarmo Prikk.

Veel septembris kirjutas Äripäev, et võimalik ostja on ka 29 protsendise osalusega vähemusaktsionär Puustelli Group Oy, kuigi toona üks suuromanik Endrus Arge ei välistanud ka teisi investoreid.

Tänase seisuga on äriregistri andmetel alates 1. oktoobrist Vaheseinad OÜ asemel enamusosanik advokaadibüroole Glimstedt Straus & Partnerid kuuluv firma Plaudering ja lisaks Glimstedti advokaadile Martti Peetsalule on nõukogus esindatud veel ettevõtte suurima võlausaldaja esindaja, Sampo panga ettevõtete panganduse direktor Indrek Puskar ja samuti Puustelli esindaja Kari J. Björk.

„Enam ei ole,“ ütles Prikk Plauderingi omanikeringi kuulumise kohta, kommenteerides detsembris väärtpaberi keskregistris toimunud Thulema aktsiate liikumist. „See 71 protsenti on müüdud Soome investoritele.“

Priki kinnitusel ei ole kindlasti tegemist Puustelli grupiga. „Aga ta on olnud aktiivne, leidmaks partnereid, kes tahavad omada ettevõtet nimega Thulema,“ ütles ta, toonitades, et Puustelli grupp on juba varasemalt ja on ka jätkuvalt teatanud, et nad on huvitatud vaid vähemusosalusest. 

„Puustelli kaasabil on leitud Soome investorid. Vahetunud on nõukogu. Mul on nii-öelda uued ülemused,“ rääkis Prikk, täpsustamata uue omaniku nime, kuid lubades lähemat informatsiooni selle kohta anda uue aasta alguses. Nii palju ta ütles, et töised koosolekud juba käivad.

Prikk tõi välja võimalused seoses uue omanikuga, nimetades laienemist väljaspool Eestit, kuna Eesti mööbliturg ei ole täna kindlasti atraktiivne, mistõttu on uutele turgudele minemine vajalik. 

Thulema täidab praegu oktoobris kohtu poolt kinnitatud kaheaastast saneerimiskava, mis sisaldab ka omanikepoolset täiendavat rahastamist, märkis ettevõtte ainus juhatuse liige. „Puustelli kaasabil on asjad liikunud ettevõtte jaoks heas ja soodsas suunas,“ tundis mees siirast heameelt.

Tänasest ettevõtte seisust rääkides ütles Prikk, et pärast saneerimiskava kinnitamist teevad Thulema kliendid usinasti tellimusi, mis ongi kõige tähtsam, et ettevõttel oleks tööd. Selles mõttes on tema sõnul asi täiesti kontrolli all.

„Lähipäevadel anname vanalinnas asuva Meriton hotelli üle,“ tõi Prikk esile tema hinnangul Eestis hetkel kõige silmapaistvama Thulema töövõidu. Päris palju töid tehakse aga Soomes.

Ligi 1,7 mln kroonise suuruse maksuvõla loodab Prikk aastavahetusega likvideerida, mis on praeguses tegevuskavas ka sees. „Kui saneerimiskavas oli kirjas, et meil on lisarahastamist vaja, siis selliste asjade jaoks seda vaja oligi,“ kommenteeris ta.

„Ausõna ei ole,“ vastas Prikk küsimusele, kas Thulemal on veel mingit pistmist endiste omanikega, pankrotti läinud varasema Walleniumi grupi, hilisema Vaheseinatehase omanikega. „Tänaval saame kokku, ütleme tere ja räägime juttu, aga äriliselt ei ole seotud,“ kinnitas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. December 2009, 09:55
Otsi:

Ava täpsem otsing