Lemmi Kann • 13. juuni 2010 kell 21:00

Sigaretid pääsevad müügimaksust

Tallinna abilinnapea Eha Võrk nentis kirjas, et nad on rahandusministeeriumi tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna seisukohale tuginedes eelnevalt olnud seisukohal, et sigarettide müüki tuleks käsitleda müügimaksu objektina. Tuginedes rahandusministri kirjale, tuli aga asuda seisukohale, et sigarettide müük ei ole müügimaksu objekt.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson teatas, et alkohol ja kütus kuuluvad müügimaksuga maksustamisele.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poliitikakujundamise- ja õigusosakonna juhataja Mait Palts sõnas, et Tallinna linnavalitsusest saadud selgituse kohaselt ei ole sigarettide müük müügimaksu objekt lähtuvalt aktsiisiseadusest, mis on käsitletav kohalike maksude seaduse mõistes eriseadusena maksuobjekti määratlemisel.

Maksumaksjate liidu juhatuse esimehe Lasse Lehise sõnul tuleks Euroopa Liidu käibemaksu- ja aktsiisidirektiiviga vastuolus olev müügimaks tervikuna ära lõpetada. Maksumaksjate liit valmistab praegu ette kohtuasja, et müügimaks kõikidelt kaupadelt vaidlustada ja linnalt tagasi küsida.

Hetkel kuum