Katre Pilvinski • 4. juuli 2010 kell 11:48

Kõrgkoolide õppemaksud püsivad 12 000 ja 30 000 krooni vahel 

Suuremate Eesti ülikoolide õppetasud on aastaid ühel tasemel püsinud ja hinnatõusu pole lähiajal samuti plaanis, kirjutas Delfi.

Tallinna Tehnikaülikooli Vastuvõtu- ja nõustamistalituse juhataja Anne Urbla ütles Delfile, et masu TTÜ õppetasude taset muutnud ei ole. Tallinna Tehnikaülikoolis jäävad õppetasude hinnad 12550 ja 24550 krooni vahele, madalamas otsas infotehnoloogia eriala ja kõrgemas õigusteadus.

Estonian Business Schoolis on viimased kolm aastat õppemaks püsinud täiesti muutumatuna ja ei ole plaanis tõsta ega langetada. Eestikeelse päevaõppe eest küsitakse EBS'is keskmiselt 23500 krooni semestri eest. Seda nii rahvusvahelise ärijuhtimise, ettevõtluse ja ärijuhtimise, kui ka võõrkeelte ja ärikorralduse õppekavas. 

Tallinna Ülikool pole viimase õppeaasta jooksul õppemaksusid tõstnud ega alandanud. Keskmiselt on ühe semestri hind Tallinna Ülikoolis 14 000 või veidi enam.

Tartu Ülikooli õppekvaliteedi peaspetsialist Margit Raudsepp ütles, et võrreldes eelmise aastaga on suurendatud üksikute õppekavade õppteenustasusid sisseastujatele - näiteks biomeditsiini magistriõppekava õppeteenustasu tõusis 1000 krooni võrra, eesti viipekeele tõlk 1430 krooni võrra, eripedagoogika bakalaureuseõppes 700 ja magistriõppes 600 krooni ning koolieelse lasteasutuse õpetaja bakalaureuseõppes samuti 700 krooni võrra. Tõstmised on jäänud lubatud 10 protsendi piiresse.

 

Hetkel kuum