Indrek Kald • 27. juuli 2010 kell 11:18

Ksenija Balta Barcelonas lõppvõistlusele ei pääsenud

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel Barcelonas pidi Ksenija Balta kaugushüppe kvalfikatsioonis leppima tulemusega 6,53 ning lõppvõistlusele ei pääsenud.

Esimese Eesti sportlasena EMil võistlustulle asunud Balta alustas tulemusega 6,34. Teise hüppega tuli küll 19 cm lisa, kuid rahule sportlane ei jäänud, sest kvalifikatsiooninorm oli 6,65 ja konkurentide hüpped olid pikemad. Viimases voorus läks Balta juba riski peale välja – hoojooks oli hea ja hüpe pikk, kuid napist üleastumisest tõusis punane lipp, teatas ERR.

Homsesse finaali pääsesid venelanna Ljudmilla Koltšanova (6,87), portugallanna Naide Gomes (6,81), poolatar Anna Jagaciak (6,74), lätlanna Ineta Radevica (6,72), ukrainlanna Viktoria Rõbalko (6,72), slovakitar Jana Veldakova (6,69), norralanna Margrethe Renström (6,68), slovakitar Renata Medgyesova (6,66), valgevenelanna Nastassia Mirontšik (6,66) ja venelanna Olga Kutšerenko (6,65).

Ksenija Balta võistleb ainsa Eesti sportlasena Barcelona EMil kahel alal, astudes  võistlustulle kaugushüppe kõrval ka 200 meetri jooksus. Eesti koondisesse kuulub 17 sportlast.

Kergejõustiku 20. Euroopa meistrivõistlused toimuvad Barcelonas 26. juulist kuni 1. augustini.

Hetkel kuum