Sirje Rank • 28. august 2010 kell 8:37

Treial ootab maarahva kongressilt lahendusi

Rahvaliidu aseesimees ja riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Mai Treial avaldas toetust maarahva kongressi toimumisele ning rõhutas vajadust kongressil  keskenduda Eesti inimarengu aruandes avaldatud kitsaskohtadele nagu tööpuudus ja maapiirkondades avalike teenuste kättesaadavus.

“Koostööruumi on kõigile ning kritiseerimise asemel kutsun kõiki lahendusi leidma,” ütles Treial pressiteate vahendusel.

“Inimarengu aruandes ilmnevad masendavad piirkondlikud erinevused. Ääremaastunud või ääremaastumisriskiga territoorium hõlmab Eesti pindalast ligi kaks kolmandikku, seal elab umbes 140 000 inimest ning asuvad ligi pooled omavalitsusüksused,” märkis Treial. Veerand maainimesi elab allpool absoluutset vaesuspiiri, maal on ligi viis korda rohkem heitunuid kui linnapiirkondades ning maainimeste haridustase on keskmisest madalam.

“Siiani on Eesti inimarengu aruaruanne jäänud lihtsalt avaldatud faktiks. Usun, et maainimesi esindav maarahva kongress peaks lahkama selles avaldatud kitsaskohti ning võtma seisukohad, et pakkuda lahendusi nii valitsusele kui ka Riigikogule,” ütles Treial.

Hetkel kuum