Indrek Kald • 7. september 2010 kell 12:57

EL annab Moldovale 90 miljonit eurot

Euroopa Liit annab majanduskriisis Moldovale toetust kuni 90 miljoni euro ulatuses, otsustas täna europarlament.

Eraldatav raha aitab Moldoval leevendada maksebilansi- ja eelarvepuudujääki ning lisandub abile, mida on juba osutanud IMF ja Maailmapank. Abi antakse kolmes või neljas osas – kaks makset 2010. aastal ning 1-2 makset 2011. aastal.

Parlamendi liikmed rõhutasid, et Euroopa Komisjon peab europarlamenti regulaarselt teavitama abi kasutamisest ning sellest, kas tõhususe, läbipaistvuse ja vastutuse põhimõtteid täidetakse.

Mullu novembris toetas europarlament finantsabi andmist Serbiale (200 miljonit eurot laenuna), Bosnia ja Hertsegoviinale (100 miljonit eurot laenuna), Armeeniale (65 miljonit eurot laenuna ja 35 miljonit eurot tagastamatu abina) ning Gruusiale (46 miljonit eurot tagastamatu abina). 2010. aasta mais toetasid saadikud finantsabi andmist Ukrainale (500 miljonit eurot laenuna).

Hetkel kuum