Indrek Kald • 10. september 2010 kell 10:39

Josing: töötute ümberõpetamine on keeruline

Kuigi Eestis on ka tööjõupuudus, on töötute ümberõpetamine keeruline, ütles konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing.

Tänasel kaupmeeste liidu konverentsil rääkis Josing, et Eestis on praegu ligi 100 000 töötut, kuid samas on paljudes majandussektorites ka tööjõu puudus ning probleemi on väga raske lahendada. "Kui ikka inimene ei viitsinud neljandas klassis matemaatikat õppida, siis ega temast programmeerijat ei tee," sõnas ta ERRi teatel.

Josingu sõnul said buumi ajal tööd paljud inimesed, kellel praegu on tööd leida väga raske ning see probleem jääb aastateks. Samuti märkis konjunktuuriinstituudi juht, et Eestis on ettevõtetel Skandinaavia maadega võrreldes oluliselt lihtsam töötajatest vabaneda.

Hetkel kuum