• Jaga lugu:

  RMK: võib ehitada veel sadu tonne tootvaid tehaseid

  Eestisse saab ehitada veel mitmeid Stora Enso plaanitava tehase suuruseid ehk 100 000 tonni tootvaid puidutööstuseid, sest raiemaht on täna allpool säästva metsamajanduse taset, ütles RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi.

  „Jätkuvalt veetakse paberipuitu Eestist välja. Seda oleks targem töödelda kohapeal,“ lisas Kaubi.
  Stora Enso uue tehase rajamisel on arvestatud kontserni oma toorainebaasiga. „See näitab ettevõtte tugevat soovi olla konkurentsivõimeline pikaajaliselt. Ühtlasi annab suurema kindluse ka kogu kohalikule metsasektorile, et firma soovib arendada tööstust just Eestis,“ lausus Kaubi. Kuna Stora Enso graanulitehas saab toorme enda saeveski jäätmetest, ei teki metsale lisakoormust.
  Kaubi lisas, et juhul kui Stora Ensol oma toorainest puudu tuleb, tekib siinsetel metsaomanikel võimalus müüa madalakvaliteedilist puitu: eelkõige kraavidelt raiutud võsa ning raielankidele jäänud puude okstest ja latvadest valmistatud hakke ning küttepuitu.
  „Seega suureneb nõudlus toormele ja see omakorda aitab metsaraie aktiivsuse kasvule kaasa. Aktiivsus on turgude madalseisu tõttu viimastel aastatel väike olnud, mistõttu täiendava nõudluse tekitamine on igati positiivne,“ sõnas Kaubi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
KredExi endine juht Lehar Kütt liitus Coop Pangaga
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.
KredExi endine juhatuse esimees Lehar Kütt töötab tänasest Coop Pangas, kus ta vastutab äriklientide finantseerimise äriliini juhtimise eest, teatas ettevõte.