Kadrin Karner • 30. september 2010 kell 15:30

Eesti majapidamiste sissetulek ligi 20% väiksem

Pooleteise aastaga on Eesti leibkondade kvartaalne ehk tööturult saadud sissetulek kahanenud umbes 300 miljonit eurot ehk ligi 20%, selgus SEB koostatud leibkondade finantsanalüüsist Baltic Household Outlook.

Tööturu viimased arengud ei luba siin paraku järske muutusi prognoosida. Töötus on alanenud tunduvalt aeglasemalt kui SEB kevadel arvas. Hõive kukub endiselt, olgugi et märkimisväärselt aeglasemalt kui veel mõne kvartali eest, märgiti analüüsis.

Teises kvartalis kasvas Eesti keskmine palk esimest korda pärast 2008. aastat. SEB hinnangul tundub siiski, et meie ees seisab pikem periood struktuurset töötust, kus tööjõu suhtelise nappusega üksikutes segmentides kaasneb selle ülepakkumine paljudes teistes.

Hetkel kuum