Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mikmakid - peaaegu sama hea kui Amelié

  Film "Mikmakid" räägib loo juhuse läbi kuuli pähe saanud mehest, kes asub oma veidrikest sõprade toel kahele relvatootjale kohta kätte näitama.
  Kummalisel kombel ei ole tegu ei vägivaldse ega tragikoomilise kättemaksufilmiga, kuigi lugu seda justkui eeldaks. Film ei ole ei hüsteeriliselt naljakas ega traagiline, ka mitte liialt realistlik ega absurdne. Samas mõjuvad tegelaskujud väga ausate ja tõetruudena ning puudu ei tule peenest huumorist.
  Kes on varem mõnd Jean-Pierre Jeunet' filmi juhtunud nägema, leiab filmi jooksul ikka ja jälle tuttavlikke elemente - soojad sügisesed toonid, nüansirohkus, pehme huumor ja väikese kiiksu ning suure hingega tegelaskujud. Kõik see aitab kaasa mõnusa atmosfääri tekkimisele ja loob filmist nauditava üldmulje. Pisut jääb puudu sisulisest põnevusest ja salapärast, mida selliselt filmilt ootaks.
  Hoolimata sarnasest käekirjast ei ole lugu kaugeltki sarnane Jeunet' romantiliste filmidega "Amelié" (2001) ja viimati linastunud "Väga pikk kihlus" (2004). Meisterlikku "Ameliéd" võib pidada omamoodi "Mikmakide" needuseks. Kuigi filmi linastumisest on varsti möödas pea kümnend, on "Amelié" oma terviklikkuses süüvinud filmiarmastajate mällu. Seetõttu ei saa "Mikmakidest" rääkides filmist mööda ükski kriitik ega kinofänn.
  "Mikmakide" jutustus jääb pisut vähem võluvaks kui näiteks filmis "Amelié" ning peaosatäitja Dany Boon mõjub Audrey Tautouga võrreldes ehk veidi ilmetuna. Filmis ei ole kedagi, kellele vaataja süda jäägitult kuuluda võiks, ent killuke armastusväärsust on siiski igas karakteris.
  Püüdes hoiduda õigustamatust kriitikast, on "Mikmakide" näol tegu väärt filmiga, mis pakub sedavõrd ohtralt vaatemängulisust, et filmi vaadates tõmbab õhukese sisu asemel tähelepanu hoopis selle imetlusväärne vorm.
  Autor: Eliis Vennik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.