• Jaga lugu:

  BÖRS: Positiivne algus oktoobrile

  Pärast rekordilist septembrit leidsid investorid piisavalt motivatsiooni jätkata tõusulainet ka oktoobris.

  Varahalduse instituut avalikustas reedel tööstusaktiivsuse indeksi, mis septembris kukkus 1,9 punkti, 54,4 punktini. Ökonomistid prognoosisid 54,8 punkti, mistõttu on uudis kergelt pettumust valmistav.
  Lisaks teatas Ühendriikide Kaubandusministeerium, et tarbijate sissetulekud kasvasid augustis 0,5 protsenti ning kulutused 0,4 protsenti. Ökonomistid ootasid, et mõlemad näitajad tõusevad 0,3 protsenti.
  Täna avaldasid suured autotootjad Ühendriikide müügitulemusi. General Motors, kelle augustikuu müük kasvas 11 protsenti võrreldes aastatagusega. Ford suutis aastaga müüki suurendada 46 protsenti, kuid eelneva kuuga võrreldes vaid 2 protsenti. Chrysleri arvud olid vastavalt 61 ning 1 protsenti. Toytota teatab enda tulemused pärast kella.
  Hoobi sai Hewlett-Packardi aktsia, mis kukkus reedega üle kolme protsendi%. Languse põhjustas fakt, et arvutitootja uueks juhiks sai Leo Apotheker, kes enamuse oma karjäärist on juhtinud ärihaldustarkvara ettevõttet SAP.
  S&P sektorid olid täna enamuses rohelised. Ainsana langes transpordisektor, samas kui investorid soovisid kõige rohkem osta just baasmaterjalide ning energiasektori ettevõtete aktsiaid. Kulla hind rallib taas uute kõrgusteni. Väärismetalli untsi hind tõusis 10 dollari võrra, 1319 dollarini. Nafta purustas taas 80 dollari piiri. Barrel musta kulda kallines 2,09%, 81,64 dollarini.
  Ka tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios oli valitsev värv täna roheline. Suurim tõusja oli Citigroup (+4,60%; 4,09), kellele järgnesid CBS (+2,28%; 16,38) ning Nokia (+2,79%; 10,31). Enim kukkusid Baidu (-3,72%; 98,80), Hewlett-Packard (-3,09%; 40,77) ja Amazon.com (-2,13%; 153,71).
  Kulla tempost ei jää maha ka euro, mis dollari vastu tõuseb raginal. Päevaga kallines Euroopa ühisvaluuta 1,12%, võrdudes 1,3782 dollariga. Dollar on järjest kukkumas ka jeeni vastu, ähvardades langeda taaskord alla 83 jeeni piiri.
  Neljapäeval lõpetasid küll turud punases, kuid september oli väga tugev. Dow kerkis kuuga 7,7% ja viimati nähti sellist tõusu 1939. aasta septembris, kui Dow tõusis 13,5%. Nasdaq tõusis septembriga 10,8%, mis on parim tulemus viimase 12 aasta jooksul. Reede õhtuks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 42 punkti ehk 0,39%, sulgudes 10 830. Nasdaqi indeks kerkis 2 punkti ehk 0,09%, 2371. S&P 500 koondindeks sulgus 1146 punkti peal, tõustes 5 punkti ehk 0,44%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.