Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Positiivne algus oktoobrile

  Pärast rekordilist septembrit leidsid investorid piisavalt motivatsiooni jätkata tõusulainet ka oktoobris.

  Varahalduse instituut avalikustas reedel tööstusaktiivsuse indeksi, mis septembris kukkus 1,9 punkti, 54,4 punktini. Ökonomistid prognoosisid 54,8 punkti, mistõttu on uudis kergelt pettumust valmistav.
  Lisaks teatas Ühendriikide Kaubandusministeerium, et tarbijate sissetulekud kasvasid augustis 0,5 protsenti ning kulutused 0,4 protsenti. Ökonomistid ootasid, et mõlemad näitajad tõusevad 0,3 protsenti.
  Täna avaldasid suured autotootjad Ühendriikide müügitulemusi. General Motors, kelle augustikuu müük kasvas 11 protsenti võrreldes aastatagusega. Ford suutis aastaga müüki suurendada 46 protsenti, kuid eelneva kuuga võrreldes vaid 2 protsenti. Chrysleri arvud olid vastavalt 61 ning 1 protsenti. Toytota teatab enda tulemused pärast kella.
  Hoobi sai Hewlett-Packardi aktsia, mis kukkus reedega üle kolme protsendi%. Languse põhjustas fakt, et arvutitootja uueks juhiks sai Leo Apotheker, kes enamuse oma karjäärist on juhtinud ärihaldustarkvara ettevõttet SAP.
  S&P sektorid olid täna enamuses rohelised. Ainsana langes transpordisektor, samas kui investorid soovisid kõige rohkem osta just baasmaterjalide ning energiasektori ettevõtete aktsiaid. Kulla hind rallib taas uute kõrgusteni. Väärismetalli untsi hind tõusis 10 dollari võrra, 1319 dollarini. Nafta purustas taas 80 dollari piiri. Barrel musta kulda kallines 2,09%, 81,64 dollarini.
  Ka tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios oli valitsev värv täna roheline. Suurim tõusja oli Citigroup (+4,60%; 4,09), kellele järgnesid CBS (+2,28%; 16,38) ning Nokia (+2,79%; 10,31). Enim kukkusid Baidu (-3,72%; 98,80), Hewlett-Packard (-3,09%; 40,77) ja Amazon.com (-2,13%; 153,71).
  Kulla tempost ei jää maha ka euro, mis dollari vastu tõuseb raginal. Päevaga kallines Euroopa ühisvaluuta 1,12%, võrdudes 1,3782 dollariga. Dollar on järjest kukkumas ka jeeni vastu, ähvardades langeda taaskord alla 83 jeeni piiri.
  Neljapäeval lõpetasid küll turud punases, kuid september oli väga tugev. Dow kerkis kuuga 7,7% ja viimati nähti sellist tõusu 1939. aasta septembris, kui Dow tõusis 13,5%. Nasdaq tõusis septembriga 10,8%, mis on parim tulemus viimase 12 aasta jooksul. Reede õhtuks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 42 punkti ehk 0,39%, sulgudes 10 830. Nasdaqi indeks kerkis 2 punkti ehk 0,09%, 2371. S&P 500 koondindeks sulgus 1146 punkti peal, tõustes 5 punkti ehk 0,44%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.