• Jaga lugu:

  BÖRS: USA surve all

  Endiselt on investorite peakohal Ühendriikide majanduse taastumise murepilv, mistõttu ei leitud motivatsiooni uut raha börsile viia.

  Täna hommikul teatas Kaubandusministeerium, et augustis kukkus tööstustoodangu tellimuste maht 0,5%, lisades muret USA majanduse aeglustumise üle. Ökonomistid prognoosisid seejuures langust 0,4% võrra.
  Riiklik Kinnisvaramaaklerite Assotsiatsioon teatas täna, et müügis olevate elamute arv kasvas augustis 4,3%. See on märksa suurem arv ökonomistide prognoositust, kes eeldasid kõigest protsendilist kasvu. Samas ei saa liialt sügavaid järeldusi andmetest teha, sest raport näitab vaid lepingute sõlmimist, mitte reaalselt lõpetatud tehinguid.
  „Jätkuvalt  saabub meile suurel hulgal vastukäivad andmeid,“ ütles Jurika Mills and Keiferi president Karl Mills. „Kinnisvarauudis oli loodetust parem, kuid see peegeldab endiselt nõrkust. Tõenäoliselt kinnitab seda ka tööturu aruanne nädala lõpus.“
  Investorite tähelepanu on leidnud prantsuse ravimitootja Sanofi-Aventis, kes teatas vaenulikust ülevõtmispakkumisest. 18,5 miljardi dollariga soovitakse soetada Ühendriikide biotehnoloogia ettevõte Genzyme Corp. Kummagi firma aktsia suuri muutusi pole läbi teinud.
  S&P sektorid on täna keskpäeval täiesti punased. Suurima kukkumise on pidanud läbi elama konglomeraatide ning tehnoloogia sektori ettevõtted. Kullaralli on taas kergelt maha rahunenud. Väärismetalli untsi hind langes poole päevaga 0,1%, 1317 dollarini. Nafta hind samas kallineb, kuigi majandusväljavaated on üldiselt pessimistlikud. Barrel musta kulda kallines 0,47%, 81,97 dollarini.
  Tuntud suurfirmade aktsiate seas on vägagi trööstitu päev. Ainsana suutis üle 0,1% kallineda Ford (+4,2%). Punases tsoonis domineerisid seevastu Macy’s (-4,8%), Baidu (-3,1%) ning Nokia (-3%).
  Dollar on täna üle pika aja kallinemas nii jeeni kui euro vastu. Euroopa ühisvaluuta kukkus dollari vastu 0,72%, võrdudes 1,3691 dollariga. Dollar on jeeni vastu kallinenud 0,13%, võrdudes 83,34 jeeniga.
  Keskpäevaks kukkus Dow Jones tööstuskeskmine 89 punkti ehk 0,82%. Nasdaqi indeks langes 29 punkti ehk 1,23% ning S&P 500 koondindeks kukkus 11 punkti ehk 0,95% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.