Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: USA üllatab

  Ühendriikide aktsiaturud on täna keskpäeval spekulatsioonide keerises, sest uudised nõrgast tööturust on tekitanud lootuse Föderaalreservi tugevamast sekkumisest.

  Ühendriikide Tööministeeriumi teatel kaotas majandus septembris 95 000 töökohta, mis on oodatust palju rängem arv. Bloombergi poolt küsitletud ökonomistid prognoosisid 5000 töökoha ärakadumist. Üllatuslikult püsis üleriigiline töötusemäär 9,6% peal.
  „Septembrikuine raport näitab taas kord, et majanduse taastumine on väga nõrk,“ ütles Chase Investment Councili president Peter Tuz. „Samas on majanduse kehv olukord tõstmas tõenäosust, et Föderaalreserv asub rohkem raha turgudele pumpama, mis osade investorite meelest on positiivne nähtus, sest see lisab likviidsust turgudele.“
  Samuti on investoritele huvi pakkumas hulgimüügi inventaride maht. Kaubandusministeeriumi teatel kasvas inventar augustis 0,8%. Ökonomistid ootasid 0,4-protsendilist tõusu.
  Eile avas tulude avalikustamise hooaja alumiiniumihiid Alcoa ning firma kolmanda kvartali puhaskasum ületas analüütikute ootuseid. Kui mitte arvestada mõningaid tulusid-kulusid, oleks kasumiks tulnud üheksa senti aktsia kohta. Samal baasil ootasid analüütikud kasumiks viis senti aktsia kohta. Puhaskasum vähenes aastaga 77 miljonilt dollarilt 61 miljonile ehk kaheksalt sendilt aktsia kohta kuuele sendile. Käive kasvas 15 protsenti, 5,3 miljardile dollarile.
  Kuld on pärast hommikust langust tõusule asunud, kerkides poole päevaga 0,88%, 1347 dollarini. Nafta hind on samuti eilsest kukkumisest kosunud ning barrel musta kulda on kallinenud 1,27%, 82,75 dollarini.
  Valuutaturul on täna euro kurss olnud muutlik. Keskpäevaks kukkus Euroopa ühisvaluuta 0,02%, 1,3916 dollarini. Märksa suurem uudis on aga dollari kukkumine alla 82 jeeni piiri. Dollar jätkab enda pikka ja vaevalist teekonda jeeni vastu, odavnedes 0,54% ning võrdudes 81,84 jeeniga.
  Vaid väike osa tuntud suurettevõtete aktsiatest ei ole investorite toetust leidnud. Enim kukkusid Motorola (-1,8%) ning Kraft Foodsi (-0,9%) aktsiad. Positiivsest päevast on suurimat kasu lõikamas SanDiski (+4,5%), Macy’se (+2,5%) ning Caterpillar (+2,22%) aktsionärid.
  Keskpäevaks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 64 punkti ehk 0,59%. Nasdaqi indeks tõusis selle ajaga 14 punkti ehk 0,60% ning S&P 500 koondindeks kerkis 7 punkti ehk 0,56%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.