Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seadusemuudatus tõmbab võlgnike arveldustele pidurit

  Kui võlgnikul varem arvet polnud, saatsid pangad kontode arestimisaktid täitureile tagasi. Seejärel sai võlgnik aga tulla nagu aus mees, pangakonto avada ja sellel rahumeeli toimetada. 2011. aasta lõpuks tuleb igal pangal otsustada, kuidas nad kontode avajaid pooleliolevate täitemenetluste suhtes kontrollivad. Lõpptulemus on igal juhul sama, võlglase konto arestitakse.
  Swedbanki juriidilise divisjoni direktor Riho Roopõld ütles, et muudatuse efektiivsust näitab aeg, ent pangale toob see kindlasti kaasa täiendavaid kulusid, sest IT-süsteeme tuleb ümber teha.
  Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja aseesimees kohtutäitur Mati Kadak pooldab uute arvete kohest arestimist. "Nii ei saa võlgnik uue arve avamisega oma kohustustest kõrvale hoida," põhjendas ta. Kadak tõdes samas, et kohtutäituritel puudub ülevaade, kui paljud võlgnikud on loobunud pangakontode kasutamisest, paludes summad sularahas välja maksta. "Kui teaks seda, hakkaksime meetmeid rakendama, kuid meile see info ei jõua," ütles Kadak.
  Oma igapäevatöös näevad kohtutäiturid, et võlgnikele on töötasudena välja makstud ühekordseid summasid, kuid selline info jõuab täituriteni hilinemisega. "Tööandjad ütlevad töötasu kinnipidamise akti peale, et inimene on juba läinud või oligi tegu ühekordse summaga," rääkis Kadak. "See oleks tulevikuteema, et tööandjad peaks ja saaks täitemenetluse registrisse päringuid saata, praegu pole selleks seadusandlikku baasi."
  Justiitsministeeriumi õigusloome ja arenduse talituse nõunik Maret Saanküll leiab, et tööandjate õlule ei saa pankadega analoogset täitemenetluste kontrollimise kohustust panna, kuna kõigil pole sobilikke tehnoloogilisi vahendeid ja tekib probleem ka isikuandmete kaitsega. Nimelt kohustab pangasaladus panku vait olema, kui keegi võlgu on, tööandja võib aga võlainfot vabalt levitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.