Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: USA turud hädas

  Ühendriikide aktsiaturud pole kindlat suunda keskpäevaks võtnud, sest investorid ootavad Föderaalreservi viimase kohtumise protokolli.

  Ühendriikide Föderaalreserv avalikustab protokolli enda septembrikuisest poliitikakoosolekust täna pärastlõunal. Investorid on lootmas, et Fed hoiab enda hiljutist kurssi ja jätkab uute varade ostmist.
  „Investorid võtavad Fedi protokolli karmi pilgu alla, et mõista veidi paremini, mida Fed on valmis ette võtma,“ ütles BNY ConvergEx Groupi maakler Anthony Conroy. Ta lisas, et investorid on ootamas ettevõtete kolmanda kvartali majandustulemusi, mis hakkavad turgude käitumist dikteerima.
  Pärast õhtust kella avalikustab enda tulemused Dow komponent Intel. Homme on järg JPMorgani, ülehomme Google'i ning reedel General Electricu käes.
  Ettevõtete rindel teatas ravimitootja Pfizer, et soetab endale 3,6 miljardi dollari eest teise ravimitootja King Pharmaceuticals. Pfizer pakub ravimitootja aktsia eest 14,25 dollarit, mis tähendab aktsionäridele võrreldes eilse King Pharmaceuticalsi sulgemishinnaga 40protsendist preemiat. Pfizeri teatel kasvatab ülevõtmine firma kasumit 2011-12. aastal 0,02 dollarit ja 2012-15. aastal 0,03-0,04 dollarit aktsia kohta. Kingi ostmise taga oli Pfizeri huvi suurendada oma turuosa valuvaigistite turul. Pfizeri aktsia on eelturul odavnenud 0,29% ja kaupleb 17,33 dollaril.
  Avon Productsi aktsia rallis täna hommikul Ühendriikide eelturul ligi 11%, sest ilmnes kuulujutt, et prantsuse kosmeetikaettevõte L'Oreal plaanib Avoni ära osta. Väidetavalt plaanib prantsuse kosmeetikafirma Avoni aktsia eest välja käia 44 dollarit, mis tähendaks 33-protsendilist preemiumi.
  Kulla hinna liikumine on 1350 dollari juures hakanud näitama teatud stabiliseerumise märke. Väärismetalli untsi hind odavnes 0,51%, 1348 dollarini. Nafta hind on samuti langemas. Keskpäevaks odavnes barrel musta kulda 0,69%, 81,64 dollarini.
  Euro on täna dollari vastu küllaltki vähe muutunud. Keskpäevaks kukkus euro 0,05%, võrdudes 1,3865 dollariga. Samas kukkus dollar taas alla 82 jeeni. Jänkide valuuta on langenud 0,46%, 81,69 jeenini. Nael on dollari vastu kukkunud 0,44%.
  Kuigi tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios on toimunud kerge taastumine, siis enamik aktsiatest on endiselt punased. Hea päev on Starbucksi (+4%), AIG (+2,1%) ning Morgan Stanley (+2%) aktsionäridel, samas kui enim on just soovitud müüa Time Warneri (-1,4%), Wal-Marti (-1,4%) ning Nokia (-1,1%) osakuid.
  Dow Jones tööstuskeskmine kukkus keskpäevaks 39 punkti ehk 0,35%. Nasdaqi indeks suutis ainsana tõusta 3 punkti ehk 0,14% ning S&P 500 koondindeks kukkus 2 punkti ehk 0,19% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.