• Jaga lugu:

  BÖRS: USA turud hädas

  Ühendriikide aktsiaturud pole kindlat suunda keskpäevaks võtnud, sest investorid ootavad Föderaalreservi viimase kohtumise protokolli.

  Ühendriikide Föderaalreserv avalikustab protokolli enda septembrikuisest poliitikakoosolekust täna pärastlõunal. Investorid on lootmas, et Fed hoiab enda hiljutist kurssi ja jätkab uute varade ostmist.
  „Investorid võtavad Fedi protokolli karmi pilgu alla, et mõista veidi paremini, mida Fed on valmis ette võtma,“ ütles BNY ConvergEx Groupi maakler Anthony Conroy. Ta lisas, et investorid on ootamas ettevõtete kolmanda kvartali majandustulemusi, mis hakkavad turgude käitumist dikteerima.
  Pärast õhtust kella avalikustab enda tulemused Dow komponent Intel. Homme on järg JPMorgani, ülehomme Google'i ning reedel General Electricu käes.
  Ettevõtete rindel teatas ravimitootja Pfizer, et soetab endale 3,6 miljardi dollari eest teise ravimitootja King Pharmaceuticals. Pfizer pakub ravimitootja aktsia eest 14,25 dollarit, mis tähendab aktsionäridele võrreldes eilse King Pharmaceuticalsi sulgemishinnaga 40protsendist preemiat. Pfizeri teatel kasvatab ülevõtmine firma kasumit 2011-12. aastal 0,02 dollarit ja 2012-15. aastal 0,03-0,04 dollarit aktsia kohta. Kingi ostmise taga oli Pfizeri huvi suurendada oma turuosa valuvaigistite turul. Pfizeri aktsia on eelturul odavnenud 0,29% ja kaupleb 17,33 dollaril.
  Avon Productsi aktsia rallis täna hommikul Ühendriikide eelturul ligi 11%, sest ilmnes kuulujutt, et prantsuse kosmeetikaettevõte L'Oreal plaanib Avoni ära osta. Väidetavalt plaanib prantsuse kosmeetikafirma Avoni aktsia eest välja käia 44 dollarit, mis tähendaks 33-protsendilist preemiumi.
  Kulla hinna liikumine on 1350 dollari juures hakanud näitama teatud stabiliseerumise märke. Väärismetalli untsi hind odavnes 0,51%, 1348 dollarini. Nafta hind on samuti langemas. Keskpäevaks odavnes barrel musta kulda 0,69%, 81,64 dollarini.
  Euro on täna dollari vastu küllaltki vähe muutunud. Keskpäevaks kukkus euro 0,05%, võrdudes 1,3865 dollariga. Samas kukkus dollar taas alla 82 jeeni. Jänkide valuuta on langenud 0,46%, 81,69 jeenini. Nael on dollari vastu kukkunud 0,44%.
  Kuigi tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios on toimunud kerge taastumine, siis enamik aktsiatest on endiselt punased. Hea päev on Starbucksi (+4%), AIG (+2,1%) ning Morgan Stanley (+2%) aktsionäridel, samas kui enim on just soovitud müüa Time Warneri (-1,4%), Wal-Marti (-1,4%) ning Nokia (-1,1%) osakuid.
  Dow Jones tööstuskeskmine kukkus keskpäevaks 39 punkti ehk 0,35%. Nasdaqi indeks suutis ainsana tõusta 3 punkti ehk 0,14% ning S&P 500 koondindeks kukkus 2 punkti ehk 0,19% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.