13. oktoober 2010 kell 9:26

Ettevõtjad ümardavad palku ülespoole

Uuel aastal ümardavad ettevõtted väljamakstavad palgad eurodesse väga erinevalt, alates eurosendist kuni kümne euro või isegi suurema summa täpsuseni, üldiselt käib ümardamine töötaja kasuks.

Seaduse järgi tuleb palgad ja lisatasud ümardada matemaatiliste reeglite järgi eurodesse nii nagu hinnadki – eurosendi täpsusega. Kuigi palga töötaja kasuks ümardamine jääb iga ettevõtja enda otsustada, siis tuleb muutus töötajaga igal juhul kooskõlastada.

Mõnes ettevõttes ümardatakse palk ja preemiasummad töötaja kasuks ülespoole isegi kümne euro suurusjärguni. ASi Harju Elekter nõukogu esimehe Endel Palla kinnitusel pole tasude ümardamise aste küll veel lõplikult selgunud, kuid kümme on see kindlasti. "Me oleme arutanud ka suuremate ümarduste tegemist, kuid see ei ole veel kindel. Igal juhul kehtib ühine reegel koristajast kuni direktorini," märkis Palla.

Samas mõned ettevõtjad järgivad täpselt seadust ja ümardavad palgad ühe eurosendi täpsusega. Alkoholifirma Altia Eesti tegevdirektori Ivar Ausi sõnul toimub ettevõtte sees euro-mõtlemine juba pikemat aega ja suuri muutusi jaanuar kaasa ei too. Seega ümardatakse alates uuest aastast kõik väljamakstavad palgad eurosendi täpsusega.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast. Artikli täisversiooni loe SIIT. Vajadusel osta päevapilet SIIT.

Autor: Birjo Must, Indrek Kald

Hetkel kuum