Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Citycon: Balti riikide käive kasvas

  Citycon avaldas täna kolmanda kvartali majandustulemused, kus Balti riikide käive on perioodi jooksul kasvanud 23,8%, eelmise aasta kolme kvartali käive oli 10,2 miljonit eurot ja sellel aastal kolmel kvartalil oli 12,6 miljonit.

  Cityconi kogu intresside ja maksude eelne kasum oli sellel aastal esimese üheksa kuuga 80,8 miljonit.
  Danske Markets ootas Cityconilt kolmandas kvartalis 27,9 miljoni eurost EBIT (intresside ja maksude eelne) kasumit.
  Citycon omab kolme suurt kaubanduskeskust Balti riikides: Rocca al Mare ja Magistral Eestis Tallinnas ja Mandarinas Leedus Vilniuses. Raske majandusolukord Balti riikides on mõjutanud Cityconile kuuluvates kaubanduskeskustes müüki ja  jaekaubanduspindasid haldava kinnisvarafirma laenukahjumid on suurenenud.
  Jaemüügi langus Cityconi majandustulemuste järgi on aeglustunud Eestis sellel aastal. Augusti kuus jaemüük langes 1% võrra võrreldes esimese kaheksa kuu jooksul jaemüük langes 7%. Vaadeldava perioodi jooksul, kolmandas kvartalis, pole Baltikumis asuvate üüripindade vakantsuse määr märkamisväärsele tasemele tõusnud. Renditulu Baltimaadest ulatus selle aasta üheksa kuu põhjal 8,7 miljoni euroni. Äriüksused Baltimaades moodustab 9,1% Cityconi kogu renditulust. Perioodi jooksul ei ole Balti riikide varaportfellis mingeid muutusi toimunud.
  Balti riikide vara portfelli näitajad: Citycon liisinglepingute arv on üheksa kuu vältel langenud, näiteks eelmine aasta sõlmiti liisinglepinguid 129 ning sellel aastal üheksa kuuga sõlmiti 17. Cityconil oli Baltimaades eelmisel aastal 25 057 ruutmeetrit välja renditud pinda ja sellel aastal üheksa kuul 2 604 ruutmeetrit. Eelmises aastal Rocca al Mare laienes 53,8 ruutmeetri võrra.
  Eelmisel aastal oli keskmine Cityconi rendihind Baltimaa riikides 18,6 eurot ruutmeetri kohta sellel aastal oli 18,2 eurot ruutmeetri kohta. Rentimise määr oli perioodi lõpus 0,1% kasvanud. Keskmine järelejäänud portfelli liisingu pikkus perioodi lõpus oli langenud 11,1 protsenti, aastal 2009 oli liisingu keskmine pikkus 5,2 aastat. Renditava ala bruto on perioodi jooksul tõusnud 0,3% võrra.
  Renditav ala Baltimaades oli eelmisel ja sellel aastal 71 000 ruutmeetrit.
  Renditulu bruto on  kasvanud 7,0% ning aastal 2009 oli 12.0 miljonit eurot ning sellel aastal 10,4 miljonit eurot. Kapitalikulud  on langenud 52,4% ning eelmisel aastal oli 13,9 miljonit eurot ja sellel aastal 5,8 miljonit eurot.  Kinnisvara investeeringute väärtus kasvas 08,% ning aastal 2009 oli investeeritus 156,6 miljonit eurot ja sellel aastal 163,3 miljonit eurot.
  Eestis tarbijausaldus on ka paranenud, hoolimata sellest, et töötuse määr on 18,6 %, Eesti statistikaandmetel. Eurostati andmetel oli ennustatud, et aastal 2010 on reaal kasv majanduses on positiivne Eestis, Rootsis, Soomes.  Nordea andmetel on Soomes, Rootsis, Eestis ja Leedus töötus püsib samal kohal normaalsel tasemel ning inflatsioon on jätkuvalt madal.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.