• Jaga lugu:

  Citycon: Balti riikide käive kasvas

  Citycon avaldas täna kolmanda kvartali majandustulemused, kus Balti riikide käive on perioodi jooksul kasvanud 23,8%, eelmise aasta kolme kvartali käive oli 10,2 miljonit eurot ja sellel aastal kolmel kvartalil oli 12,6 miljonit.

  Cityconi kogu intresside ja maksude eelne kasum oli sellel aastal esimese üheksa kuuga 80,8 miljonit.
  Danske Markets ootas Cityconilt kolmandas kvartalis 27,9 miljoni eurost EBIT (intresside ja maksude eelne) kasumit.
  Citycon omab kolme suurt kaubanduskeskust Balti riikides: Rocca al Mare ja Magistral Eestis Tallinnas ja Mandarinas Leedus Vilniuses. Raske majandusolukord Balti riikides on mõjutanud Cityconile kuuluvates kaubanduskeskustes müüki ja  jaekaubanduspindasid haldava kinnisvarafirma laenukahjumid on suurenenud.
  Jaemüügi langus Cityconi majandustulemuste järgi on aeglustunud Eestis sellel aastal. Augusti kuus jaemüük langes 1% võrra võrreldes esimese kaheksa kuu jooksul jaemüük langes 7%. Vaadeldava perioodi jooksul, kolmandas kvartalis, pole Baltikumis asuvate üüripindade vakantsuse määr märkamisväärsele tasemele tõusnud. Renditulu Baltimaadest ulatus selle aasta üheksa kuu põhjal 8,7 miljoni euroni. Äriüksused Baltimaades moodustab 9,1% Cityconi kogu renditulust. Perioodi jooksul ei ole Balti riikide varaportfellis mingeid muutusi toimunud.
  Balti riikide vara portfelli näitajad: Citycon liisinglepingute arv on üheksa kuu vältel langenud, näiteks eelmine aasta sõlmiti liisinglepinguid 129 ning sellel aastal üheksa kuuga sõlmiti 17. Cityconil oli Baltimaades eelmisel aastal 25 057 ruutmeetrit välja renditud pinda ja sellel aastal üheksa kuul 2 604 ruutmeetrit. Eelmises aastal Rocca al Mare laienes 53,8 ruutmeetri võrra.
  Eelmisel aastal oli keskmine Cityconi rendihind Baltimaa riikides 18,6 eurot ruutmeetri kohta sellel aastal oli 18,2 eurot ruutmeetri kohta. Rentimise määr oli perioodi lõpus 0,1% kasvanud. Keskmine järelejäänud portfelli liisingu pikkus perioodi lõpus oli langenud 11,1 protsenti, aastal 2009 oli liisingu keskmine pikkus 5,2 aastat. Renditava ala bruto on perioodi jooksul tõusnud 0,3% võrra.
  Renditav ala Baltimaades oli eelmisel ja sellel aastal 71 000 ruutmeetrit.
  Renditulu bruto on  kasvanud 7,0% ning aastal 2009 oli 12.0 miljonit eurot ning sellel aastal 10,4 miljonit eurot. Kapitalikulud  on langenud 52,4% ning eelmisel aastal oli 13,9 miljonit eurot ja sellel aastal 5,8 miljonit eurot.  Kinnisvara investeeringute väärtus kasvas 08,% ning aastal 2009 oli investeeritus 156,6 miljonit eurot ja sellel aastal 163,3 miljonit eurot.
  Eestis tarbijausaldus on ka paranenud, hoolimata sellest, et töötuse määr on 18,6 %, Eesti statistikaandmetel. Eurostati andmetel oli ennustatud, et aastal 2010 on reaal kasv majanduses on positiivne Eestis, Rootsis, Soomes.  Nordea andmetel on Soomes, Rootsis, Eestis ja Leedus töötus püsib samal kohal normaalsel tasemel ning inflatsioon on jätkuvalt madal.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.