Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luksuskaubad tulevad taas moodi

  Itaalia moebrändi Salvatore Ferragamo müügitulemused on viimasel kolmel kvartalil järjest paranenud, kuigi firma tegevjuht hoiatab, et valuutakõikumised ning ebakindel majanduskliima on prognoose tehes peamised ohumärgid.

  "Kolmas kvartal oli parem, kui teine kvartal ning teine oli omakorda esimesest kvartalist parem, mis näitab positiivset trendi," ütles firma tegevjuht Michele Norsa CNBC-le.
  "2011. aasta kohta on raske prognoose teha, sest finantsturgudel valitseb mure ning valuutakurss on jätkuvalt kõrge," lisas ta. "Ometi on viimaste nädalate ja päevade reaktsioon olnud hea. Ilmselt tunnevad inimesed ennast kindlamalt, kui ökonomistid ning poliitikud."
  Maailma suurim luksuskaupade müüja LVMH ületas neljapäeval prognoose. Firma müügitulu kasvas läinud aastaga võrreldes 24% tänu tugevale nõudlusele firma moe, veini ning šampuse segmendis.
  "Muutusi on täheldada ka tarbijakäitumises. Nad on hakanud otsima tooteid, mis kestavad kaks kuni kolm aastat, mitte kaks kuni kolm hooaega, seega nad on targemalt ostmas. Inimesed soovivad just neid tooteid, milles nad näevad suuremat väärtust," lisas Norsa.
  Neljapäeval sai üle ootuste headest tulemustest teatada ka šikkide ülikondade poolest tuntud Saksa moebränd Hugo Boss. Lisaks tõstis firma käesoleva aasta väljavaateid.
  "Kindlasti on USA dollari odavnemine suur väljakutse firmadele nagu meie, kes toodavad 100% enda toodangust Itaalias. Meil on kõik kulud peale kauba levitamise eurodes hinnatud ja see on suur mure," ütles Norsa.
  Ferragamo jaoks on Ühendriikide turg üks tähtsamaid. "New York on pealinn kõigele, mistõttu on meile väga oluline püsida USA-s konkurentsis ja laiendada enda tegevust seal," lisas tegevjuht. "Järgmist aastat silmas pidades hindaksin mina kõige riskantsemaks turuks tõenäoliselt USA."
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Soome landitootja koondab Pärnus 35 töötajat Sõda ja sanktsioonid tekitavad ebakindlust
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.