Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Citigroupil hea tulemus

  Citigroupi kvartalitulemus oli oodatust parem. Tänu kolmandas kvartalis teenitule jõudis Citigroupi aktsia hinna-kasumi suhe positiivse näiduni. Enne eilset näit puudus. Aktsia P/E oli keskpärased 15,8. 114 miljardi dollarilise pangamüraka aktsia on tõusnud sel aastal 19 protsenti.
  Pankade puhul vaadatakse hinna-kasumi suhtest enam aktsia hinna-raamatupidamisväärtuse suhet. Selleks oli 0,74 ehk alla ühe, mis vihjab, justkui oleks pangal probleeme, või usub turg, et neid on.
  Citigroupi kolmanda kvartali kasum kasvas 2,17 miljardi dollarini, kuna halbade laenude provisjonid vähenesid, vahendas Bloomberg.
  Kolmanda kvartali puhaskasumiks kujunes 7 senti aktsia kohta. Analüütikud ootasid viiesendist kasumit aktsia kohta. Mullu samal ajal teenis pank 101 miljoni dollarilise kasumi.
  "See oli peamiselt krediidiparanemise lugu, praktiliselt kõikjal ning mitteoluliste äride jätkuv müük," ütles Hill-Towsend Capitali juht Gary Townsend. "Nägime, et nii läheb kolmandas kvartalis ning see jätkub ka neljandas kvartalis."
  Panga laenukahjum kahanes mulluselt 11 miljardilt dollarilt 7,66 miljardile dollarile.
  Panga tulud kahanesid 10 protsenti, 20,7 miljardile dollarile, mis valmistas analüütikutele pettumuse. Panga kulud kahanesid vaid 2,6 protsenti, 11,5 miljardile dollarile. Citigroupi investeerimispanganduse üksuse kasum kasvas 829 miljonilt dollarilt 1,38 miljardile dollarile.
  Võrreldes juuni lõpu seisuga kahanes pangas töötajate arv kolmanda kvartali lõpuks tuhande töötaja võrra, 258 000-le. Eelmise aasta lõpu seisuga võrreldes töötas pangas 7000 töötajat vähem.
  USA riigikassa vähendas oma osalust Citigroupis 12 protsendile, teenides miljard dollarit kasumit maksumaksjatele, kes päästsid panga 45 miljardi dollariga.
  Mind jätab Citigoupi aktsia külmaks - see on midagi spekulandile, konservatiivne investor leiab ka paremaid valikuid. Kuni ei ole selge, mida uus pangandusregulatsioon Basel III ja selle rakendamine Citigroupile kujutab, ei vääri see kokkutõmbumisfaasis kõikjal tegutseva panga aktsia huvi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Leedo lihaäri võitleb kehvade numbritega Leedo: "Elame ja vaatame"
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.