Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna selguvad aasta põllumees ja oivaline ajakirjanik

  Täna kuulutatakse välja nii aasta põllumees kui ka oivalise ajakirjanduse preemia saajad.

  Aasta põllumehe kandidaadid on Madis Ajaots ja Ants Einola Tartumaalt, soomlane Arto Auer, Tanel Bulitko tõuloomakasvatajate ühistust, Hannes Isand Pärnumaalt, Tõnu Kaptein Hiiumaalt, Liia Sooäär ja Kaido Kirst Saaremaalt, Vello Konsap ja Avo Kruusla Põlvamaalt, Hans Kruusamägi Lääne-Virumaalt, Valentin Kütt Raplamaalt, Meelis Marmor ja Riho Pruuli Jõgevamaalt, Rein Riga Harjumaalt, Toomas Uusmaa Järvamaalt, Edda Vahtramäe Valgamaalt ja Arvo Veidenberg Viljandimaalt.
  Aasta põllumees 2010 selgub Riigikogu konverentsisaalis orienteeruvalt kell 15.25. Konkursil osaleb 18 põllumeest 12 maakonnast. Tiitlivõitja saab konkursi korraldajatelt Maalehelt ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojalt auhinnaks ajaloolise "Külvaja" kuju vähendatud koopia. Swedbank annab võitjale üle sihtotstarbelise koolitustoetuse 30 000 krooni. Eripreemia kõige innovaatilisemale põllumehele on välja pannud Eesti Maaülikool.
  Oivalise ajakirjanduse aastapreemia antakse kätte kell 12 Viru Keskuse raamatukaupluses Rahva Raamat. Hans H Luige rahastatud preemiale kandideerivad Kadri Ibrus sotsiaaltemaatika järjepideva kajastamise eest, Vladimir Fridlyand Artic Sea kaaperdamise temaatika analüüsiga, Mart Jesse pensionisüsteemi asjatundliku käsitlemise pärast, Rein Sikk viieeuroste rahasedelite sularahaautomaatidesse toomise temaatika püstitamise eest, Daniel Vaarik vabadussamba ehitamisel tekkinud sekelduste analüüsiga blogis Memokraat ja NO99 teater Ühtse Eesti Suurkoguga.
  Preemia žüriisse kuulusid Mihkel Kaevats, Natalja Kitam, Kristina Mänd, Mart Raudsaar (esimees) ja Raimo Ülavere. Oivalise ajakirjaniku preemia suurus on 100 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Pirita linnaosavanemat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises Asjasse segatud ettevõtja: kahjuks ei saa kommenteerida
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.
Eile pidasid kaitsepolitsei ametnikud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes. Keskerakondlasest Pirita linnaosavanemat Tõnis Liinatit kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.