• Jaga lugu:

  BÖRS: USA otsimas suunda

  Ühendriikide aktsiaturgude indeksid on nädala viimasel kauplemispäeval liikumas erisuunaliselt, sest investorid ootavad lisaks headele majandustulemustele ka tulemusi G20 riikide finantsjuhtide kohtumiselt.

  Täna avalikustas oma kolmanda kvartali majandustulemused Ühendriikide suurim sideoperaator Verizon, raporti kohaselt langes kasum 25%. Verizoni puhaskasum küündis 881 miljoni dollarini, ehk 31 senti aktsia koha. Võrdluseks, eelmisel aastal olid samad näitajad 1,176 miljardit dollarit , 41 senti aktsia kohta.
  USA ühe suurima kindlustusandja AIG aktsiad leidsid investorite toetust, sest firma teatas, et suutis lõpuks maha müüa enda Aasias tegutseva elukindlustuse haru. Tehingu mahuks kujunes 17,8 miljardit dollarit. AIG nimetab ise müüki suureks sammuks valitsuse poolt saadud maksumaksjate raha tagasimaksmisel.
  Ühes kasumiprognoosiga avaldas Amazon ka kolmanda kvartali tulemused, mis olid üsnagi positiivsed. Kolmanda kvartali kogu kasum tõusis 199 miljonilt dollarilt 231 miljoni dollarini, mis teeb aktsia kohta uueks tuluks 51 senti. Müügitulemused kasvasid 39 protsenti, 7,56 miljardi dollarini, teatas Amazon.
  Reedel algas ka kahepäevane G20 riikide koosolek Lõuna-Koreas, kus peatähelepanu all on nn kääriv valuutasõda. Peamiselt on tegu Hiina ja USA vahelise võitlusega, kus USA nõuab hiinlastelt jüaani kursi vabakslaskmist.
  "Seal võtab sõna (Ühendriikide rahandusminister Timothy) Geithner, kes räägib Ühendriikide dollari tugevuse tähtsusest. Ülejäänud räägivad, mida nad ette võtavad, et vältida valuutasõda. Sel on kindlasti omad mõjud turgudele," ütles Janney Montgomery Scotti analüütik Mark Luschini CNN-ile.
  Kulla hind on täna endiselt kukkumas. Keskpäevaks odavnes väärismetalli unts 0,22%, 1323 dollarini. Toornafta hind on seevastu nõrgalt plussis. Barrel musta kulda kallines 0,51%, 80,97 dollarini.
  Lõunaks on dollar suuremad kaotused tasa teinud. Euro kerkis keskpäevaks 0,05%, võrdudes 1,3929 dollariga. Jaapanlastele on veidi leevendust toomas langev jeen. Poole päevaga kallines dollar 0,14%, võrdudes 81,44 jeeniga.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios valitses tõusjate ja langejate vahel tasakaal. Reede keskpäevaks olid suurimad kukkujad American Express (-2,6%), Nokia (-1,6%) ning Caterpillar (-1%). Enim valmistasid enda aktsionäridele heameelt Baidu.com (+5,3%), Starbucks (+3,8%) ning Amazon.com (+2,7%).
  Keskpäevaks kukkus Dow Jones tööstuskeskmine 26 punkti ehk 0,24%. Nasdaqi indeks tõusis sama ajaga 15 punkti ehk 0,63% ning S&P 500 koondindeks kerkis punkti ehk 0,09% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Süüdistus: elektriautofirma asutaja eksitas investoreid
USA föderaalprokuratuur süüdistab Nasdaqil noteeritud elektriautode arendaja Nikola asutajat ja endist juhatuse esimeest Trevor Miltonit investorite eksiteele viimises.
USA föderaalprokuratuur süüdistab Nasdaqil noteeritud elektriautode arendaja Nikola asutajat ja endist juhatuse esimeest Trevor Miltonit investorite eksiteele viimises.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.