Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: USA otsimas suunda

  Ühendriikide aktsiaturgude indeksid on nädala viimasel kauplemispäeval liikumas erisuunaliselt, sest investorid ootavad lisaks headele majandustulemustele ka tulemusi G20 riikide finantsjuhtide kohtumiselt.

  Täna avalikustas oma kolmanda kvartali majandustulemused Ühendriikide suurim sideoperaator Verizon, raporti kohaselt langes kasum 25%. Verizoni puhaskasum küündis 881 miljoni dollarini, ehk 31 senti aktsia koha. Võrdluseks, eelmisel aastal olid samad näitajad 1,176 miljardit dollarit , 41 senti aktsia kohta.
  USA ühe suurima kindlustusandja AIG aktsiad leidsid investorite toetust, sest firma teatas, et suutis lõpuks maha müüa enda Aasias tegutseva elukindlustuse haru. Tehingu mahuks kujunes 17,8 miljardit dollarit. AIG nimetab ise müüki suureks sammuks valitsuse poolt saadud maksumaksjate raha tagasimaksmisel.
  Ühes kasumiprognoosiga avaldas Amazon ka kolmanda kvartali tulemused, mis olid üsnagi positiivsed. Kolmanda kvartali kogu kasum tõusis 199 miljonilt dollarilt 231 miljoni dollarini, mis teeb aktsia kohta uueks tuluks 51 senti. Müügitulemused kasvasid 39 protsenti, 7,56 miljardi dollarini, teatas Amazon.
  Reedel algas ka kahepäevane G20 riikide koosolek Lõuna-Koreas, kus peatähelepanu all on nn kääriv valuutasõda. Peamiselt on tegu Hiina ja USA vahelise võitlusega, kus USA nõuab hiinlastelt jüaani kursi vabakslaskmist.
  "Seal võtab sõna (Ühendriikide rahandusminister Timothy) Geithner, kes räägib Ühendriikide dollari tugevuse tähtsusest. Ülejäänud räägivad, mida nad ette võtavad, et vältida valuutasõda. Sel on kindlasti omad mõjud turgudele," ütles Janney Montgomery Scotti analüütik Mark Luschini CNN-ile.
  Kulla hind on täna endiselt kukkumas. Keskpäevaks odavnes väärismetalli unts 0,22%, 1323 dollarini. Toornafta hind on seevastu nõrgalt plussis. Barrel musta kulda kallines 0,51%, 80,97 dollarini.
  Lõunaks on dollar suuremad kaotused tasa teinud. Euro kerkis keskpäevaks 0,05%, võrdudes 1,3929 dollariga. Jaapanlastele on veidi leevendust toomas langev jeen. Poole päevaga kallines dollar 0,14%, võrdudes 81,44 jeeniga.
  Tuntud suurfirmade aktsiaportfoolios valitses tõusjate ja langejate vahel tasakaal. Reede keskpäevaks olid suurimad kukkujad American Express (-2,6%), Nokia (-1,6%) ning Caterpillar (-1%). Enim valmistasid enda aktsionäridele heameelt Baidu.com (+5,3%), Starbucks (+3,8%) ning Amazon.com (+2,7%).
  Keskpäevaks kukkus Dow Jones tööstuskeskmine 26 punkti ehk 0,24%. Nasdaqi indeks tõusis sama ajaga 15 punkti ehk 0,63% ning S&P 500 koondindeks kerkis punkti ehk 0,09% võrra.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
JPMorgan, Citigroup ja Wells Fargo avaldasid tulemused: investorid on pettunud
JPMorgan Chase, Citigroup ja Wells Fargo alustasid esimesest kvartalit varieeruvate majandustulemustega, mis pani aktsiahinnad langema.
JPMorgan Chase, Citigroup ja Wells Fargo alustasid esimesest kvartalit varieeruvate majandustulemustega, mis pani aktsiahinnad langema.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.