Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fordi kasum kasvas 68%

  Tugev nõudlus Ford Motori koduturul aitas firmal kasvatada turuosa ning tuua kolmandas kvartalis 68% suurem kasum sisse, kui aasta tagasi.

  Ühendriikide autotootja teenis kolmandas kvartalis puhaskasumit 1,7 miljardit dollarit ehk 43 senti aktsia kohta. Jättes välja teatud ühekordsed kulud oleks Ford kasum olnud 48 senti aktsia kohta. Thomson Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 38 senti aktsia kohta, vahendab AP.
  Aasta varem teenis Ford miljard dollarit ehk 26 senti aktsia kohta. Autotootja kvartaalne käive kukkus miljardi dollari ehk 3% võrra, 29 miljardi dollarini. Samas ütles firma, et kui välja arvata Volvo 2009. aasta käive, siis Fordi käive kasvaks 1,7 miljardit dollarit.
  See oli Fordile juba kuues järjestikune kvartaalne kasum ja firma parim kolmas kvartal alates 1990. aastast.
  Fordil on endiselt kõvasti võlga kaelas, kuid ka selle maksmisega tegeldakse agaralt. Kvartaliga maksti ära 2 miljardi dollari eest võlgu ning juba tuleval reedel makstakse 3,6 miljardit pensionitoetusi välja. Seejärel on Fordil võlgu 22,8 miljardi dollari eest ning rahalisi vahendeid 20,3 miljardi dollari eest. Firma loodab aasta lõppedes omada sama palju rahalisi vahendeid kui võlga.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.