Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Wall Streetil aktsiaralli

  Päev pärast Föderaalreservi avaldust on Ühendriikide aktsiaturud tõusuteel. Nõrk dollar ning oodatud stiimulpakett ja valimistulemused on investoritele kinnitanud, et riigi majandus liigub õiges suunas.

  See nädal on investoritele toonud igati oodatud positiivseid uudiseid. Valimistel saavutas ülekaaluka võidu Vabariiklaste partei, mis kõikide ootuste kohaselt toob majanduspoliitikas suuri muudatusi. Kolmapäeval sai teatavaks kaua oodatud Föderaalreservi stiimulpakett, mille kohaselt süstib riik majandusse järgmise poolaasta jooksul igakuiselt 75 miljardit dollarit, kokku 600 miljardit dollarit.
  „Suurem osa tänasest aktsiarallist tuleneb valitsuse plaanist pumbata majandusse 600 miljardi,” ütles TD Ameritrade analüütik Joe Kinahan, „S&P500 ületas täna 1 200 punkti piiri ning see võis samuti võimendada tänast aktiivsust börsil.”
  Optimismi lisab veelgi jaemüüjate raport, mille kohaselt näitasid oktoobri müügitulemused tugevat kasvutrendi. Gap Inc aktsia on keskpäevaks tõusnud 6,85 protsenti ning Macy’s kaubandusketi aktsiahind on kallimaks kaubeldud 4,88 protsenti.
  „Jaemüügi numbrid näitavad, et pühadeperiood on saanud hea stardi.” teatas Jones Villalta Fundsi nõukoguesimees Stephen Jones.
  Aktiivset kauplemist on näha ka tarbeainete turul. Kuld on pärastlõunaks läbi teinud tugeva 3,20 protsendise tõusu ning toornafta hind on kasvanud 1,71 protsenti.
  Ühendriikide peamised aktsiaindeksid on samuti tõusuteel, Dow Jones +1,69 protsenti, Nasdaq +1,31 protsenti ja S&P500 +1,55 protsenti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.