Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Teder: O'Key aktsial 20% tõusuruumi

  Londoni börsil debüüdi teinud Hillar Tederi osalusega Vene jaeketi O'Key aktsial on aasta jooksul tõusuruumi umbes 20 protsenti, arvab Teder.

  "Kui võrrelda O'Key aktsiat Venemaa konkurentidega X5 ja Magniit, siis O'Key hind on umbes paarkümmend protsenti odavam. Nii palju on aasta jooksul kasvuruumi, isegi kui alguses aktsia hind langeb" märgib Teder.
  Tederi sõnul jäid suuraktsionärid O'Key IPOga üsna rahule, arvestades põdurat IPOde turgu. "Minu partnerid tegelesid sellega, käisid Ameerikas road show'l ja sealgi oli olukord selline, et osa investoreid ei tulnud üldse ostma," meenutab Teder. Tema sõnul pakuti aktsia 10 dollari juures 3,5 korda üle. IPO sulgus 10,75 dollari juures ja esimesel kauplemispäeval langes hind alla selle.
  "Investorid tahavad näha, kas firma suudab, mida on lubanud," kommenteerib Teder pigem tagasihoidlikku algust.
  Küsimusele, kas Teder soovitab eestlastel O'Key aktsiaid osta, vastab ärimees, et tema ei soovita midagi, igaüks peab ikka ise otsustama, pealegi teab Teder enda sõnul aktsiatest vähe. "Aga Tallinna Kaubamaja võiksid küll eestlased osta, see on alahinnatud aktsia!" teatab Teder ootamatult. Tallinna Kaubamaja suuromanik Jüri Käo on Tederi hea tuttav ja endine äripartner.
  O'Keyd ja Tallinna Kaubamaja võrreldes toob Teder välja, et kui Eestis on poodide tiheduses lagi üsna käes, siis Venemaal saab jõudsalt kasvada just laienedes. "Investeerida tahetakse sinna, kus on oodata muutusi ja seeläbi kiiret kasvu," arutleb Teder.
  Äripäeva hinnangul on Teder O'Key börsiletulekust võtnud maksimumi, kuna aktsia hind jäi esimese hooga pidama pakkumisvahemiku alumisse äärde ning soovitud rahahulk sai kenasti kaasatud. Teder omas enne IPOt O'Keys 11%st osalust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.