• Jaga lugu:

  Teder: O'Key aktsial 20% tõusuruumi

  Londoni börsil debüüdi teinud Hillar Tederi osalusega Vene jaeketi O'Key aktsial on aasta jooksul tõusuruumi umbes 20 protsenti, arvab Teder.

  "Kui võrrelda O'Key aktsiat Venemaa konkurentidega X5 ja Magniit, siis O'Key hind on umbes paarkümmend protsenti odavam. Nii palju on aasta jooksul kasvuruumi, isegi kui alguses aktsia hind langeb" märgib Teder.
  Tederi sõnul jäid suuraktsionärid O'Key IPOga üsna rahule, arvestades põdurat IPOde turgu. "Minu partnerid tegelesid sellega, käisid Ameerikas road show'l ja sealgi oli olukord selline, et osa investoreid ei tulnud üldse ostma," meenutab Teder. Tema sõnul pakuti aktsia 10 dollari juures 3,5 korda üle. IPO sulgus 10,75 dollari juures ja esimesel kauplemispäeval langes hind alla selle.
  "Investorid tahavad näha, kas firma suudab, mida on lubanud," kommenteerib Teder pigem tagasihoidlikku algust.
  Küsimusele, kas Teder soovitab eestlastel O'Key aktsiaid osta, vastab ärimees, et tema ei soovita midagi, igaüks peab ikka ise otsustama, pealegi teab Teder enda sõnul aktsiatest vähe. "Aga Tallinna Kaubamaja võiksid küll eestlased osta, see on alahinnatud aktsia!" teatab Teder ootamatult. Tallinna Kaubamaja suuromanik Jüri Käo on Tederi hea tuttav ja endine äripartner.
  O'Keyd ja Tallinna Kaubamaja võrreldes toob Teder välja, et kui Eestis on poodide tiheduses lagi üsna käes, siis Venemaal saab jõudsalt kasvada just laienedes. "Investeerida tahetakse sinna, kus on oodata muutusi ja seeläbi kiiret kasvu," arutleb Teder.
  Äripäeva hinnangul on Teder O'Key börsiletulekust võtnud maksimumi, kuna aktsia hind jäi esimese hooga pidama pakkumisvahemiku alumisse äärde ning soovitud rahahulk sai kenasti kaasatud. Teder omas enne IPOt O'Keys 11%st osalust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.