Väinu Rozental • 17. november 2010 kell 21:00

Nordeconi väikeaktsionäre kriminaalasi plehku panema ei aja

Hommikul pärast uudist langes Nordekoni aktsia küll 4,5 protsenti.

"Kohe ma küll midagi ette ei võta ega aktsiaid müüma ei kipu," ütles Nordeconi väikeaktsionär Meelis Pauklin, Jõgeval asuva OÜ Piiri Eriarstiabi juhataja. "Ma ei ole käimasoleva uurimise kohta veel mingit seisukohta välja kujundanud, aga eks ma jälgin arengut," lisas ta.

Väikeaktsionär Kalvi Liivamets, Lähte Ehituse ASi juht kinnitas samuti, et juhtunu ei mõjuta tema kui väikeaktsionäri käitumist. "Tegu on hetkeemotsiooniga ja elu läheb edasi," jäi Liivamets napisõnaliseks.

Nordeconi väikeaktsionär Andres Lume, ASi Kunda Trans juht ütles, et kui ta üldse hakkaks mõtlema aktsiate müügi peale, siis mitte uurimismenetluste, vaid Nordeconi majandustulemuste tõttu.

"Majandusliku analüüsi järgi ei ole Nordeconil praegu just kõige parem aeg," nentis ta. "Kasumi teenimise võimalused on tal kehvad ja eks see ole ka aktsia hinnas näha. Aktsia hind on praegu ikka tunduvalt madalam kui siis, kui ma need aktsiad kunagi soetasin. Kõigest hoolimata ma siiski hoian aktsiaid, ei müü. Sest loodetavasti tulevad ehitusfirmale kunagi ka paremad lepingud ja aktsia hind tõuseb," rääkis Lume.

Kaitsepolitsei ja prokuratuuri töötajad otsisid eile läbi ehitusfirmade Lemminkäinen Eesti ja Nordecon Infra kontori ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kabinetid.

Nordecon International teatas eile börsile, et Nordecon Infra suhtes algatatud kriminaalmenetluse raames uuritakse, kas on üritatud sõlmida konkurentsi kahjustavat kokkulepet.

Hetkel kuum