Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Uued suunad Wall Streetil

  Üle pika aja on Ühendriikide aktsiaturgudud pööranud tõusule. Ameerika autotootja General Motorsi aktsiate hästi alanud esmamüük ja selgused Iirimaa võlaprobleemidega lükkasid neljapäeval kauplemisele hoo sisse. 

  Täna debüteeris aktsiaturul General Motors, kes sai investorite sooja vastuvõtu osaliseks. Detroidi autotootja aktsiahind on neljapäeva pärastlõunaks kaubeldud kallimaks 6,15 protsenti 35,03 dollarini.
  „General Motorsi tagasitulek börsile on midagi enamat kui lihtsalt aktsiatega kauplemise taastamine. See tähendab, et USA ikoon tuleb taas börsile.” teatas Reutersile McGinn Investment Mangementi tegevjuht Bernie McGinn.
  Positiivseid uudiseid tuleb ka Euroopast. Iirimaa keskpanga president teatas, et Euroopa kolleegidelt ja IMF-ilt on oodata miljardeid eurosid, et aidata pangad jalule
   Ja stabiliseerida majandust. Kergendused Iirimaalt lükkasid hoo sisse ka Wall Streetile.
  Suurimad tõusjad on täna Yahoo! +5,57 protsenti, Alcoa +4,33 protsenti ja Amazon.com +4,14 protsenti. Vähesed kukkujate seas on Ford Motor Company -1,56 protsenti ja Intel -0,38 protsenti.
  Ka tarbeaineteturg on taastumas. Kulla hind on täna kerkinud 1,06 protsenti ehk 14 dollarit ja toornafta hind on tõusnud 2,16 protsenti 82,16 dollarini.
  Peamised aktsiaindeksid on tugevas tõusus. Dow Jones +1,69 protsenti, Nasdaq +1,97 protsenti ja S&P500 +1,8 protsenti.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.