Signe Sillasoo • 18. november 2010 kell 21:00

Kinosaali elama!

November on filmifännidele nagu vabariigi aastapäev presidendile - oodatud, suursugune ja rõõmus.

Tore on ka see, et pikalt üleskrutitud ootused ja entusiasm ei rauge pärast ühte päeva.

Erinevalt vabariigi aastapäevast ei pea mõnusa kinoelamuse saamise puhuks kaela sätitud lipsu, selgapandud kampsunit või mugavat džemprit kohe pärast esimest ja ainsat õhtut kappi järgmist aastat ootama panema.

Hakkajamad on filmivalikuga juba tutvunud ja kaheks kinonädalaks tasapisi pileteid varuma asunud, et Eesti kaheteistkümne linna kinodes väärtfilme näha. Peale Tallinna ja Tartu saab elamusi koguda tänavu ka Jõhvis, Kohilas, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Pärnus, Paides, Põlvas, Rakveres, Valgas, Viimsis ja Viljandis.

Kokku jõuab ekraanile koos kõigi PÖFFi alafestivalide programmidega, nagu Sleepwalkers, Animated Dream, Just Film ja MOFF, ligi 600 filmi, mida näidatakse 700 seansil.

See on aukartust äratav number. Valiku tegemine ei ole kerge. Õnneks on filme igaühele - alates sõjatemaatikast ja lõpetades leebete komöödiatega. Ent see ei ole veel kõik, mis PÖFFiga sel aastal kaasas käib.

Tänavune aasta on eriline ka selle poolest, et meie õuele tullakse jagama Euroopa filmiauhindu. See rahvusvaheliselt oluline sündmus leiab aset juba kahe nädala pärast, 4. detsembril.

Tuleb asjad pakkida - on jälle aeg ajutiselt kinno kolida.

Hetkel kuum