Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Head tulemused tulid eesmärke täitmata

  "Vaatamata saavutatud majandustulemustele on WETT Eesti majandustulemused planeeritust väiksemad," ütleb WETT Eesti esindaja advokaat Meelis Krautmann. Ta möönab, et käibe eesmärgi mittetäitumine on põhjustatud üldisest majanduslangusest, millest ei jäänud puutumata ka logistikasektor. Tulevikku jäävad mitmed klientide projektid. Krautmanni andmetel jäi planeeritust väiksemaks veoautopargi suurendamine ning edasi on lükatud pikaajaline projekt - SRÜ ja Kesk-Aasia riikidele konsolideerimislao loomine Eesti territooriumil.
  Üle 12 aasta logistikaturul tegutsenud WETT Eesti esialgselt asutamisel püstitatud eesmärk oli luua transpordikoridor Tallinn-Moskva ning tulevikus osutada klientidele võimalikult laia logistilist kompleksteenust, seejuures teenuse osutamisel pidevalt geograafiliselt laieneda. Esialgu orienteeruti suurte kaubavoogudega suurematele tootjatele. Praegu ollakse jõutud aga sinnamaale, et klientidele pakutakse logistilisi teenuseid 4PL tasemel. "See tähendab, et lahendame ülesandeid, mis on seotud kliendi kõikide logistiliste protsessidega - planeerimise, juhtimise ja kontrollimisega -, arvestades kliendi pikaajalisi strateegilisi eesmärke," räägib Krautmann.
  Eesti logistikavaldkonna tuleviku osas on WETT Eesti prognoos tagasihoidlik. "Meie hinnangul ei ole väikeste transpordi ja ekspedeerimisega tegelevate ettevõtjate eduväljavaated kuigi suured," ütleb Krautmann. "Suurte logistikaettevõtete jaoks on võimalik isegi mõningane kasv, kuid meie arvates mitte kaubakäive kasvu arvel, vaid pigem väiksemate vedajate ning samuti mitteusaldusväärsete ekspedeerijate väljatõrjumise arvel," leiab ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Leedo lihaäri võitleb kehvade numbritega Leedo: "Elame ja vaatame"
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.
Ärimees Vjatšeslav Leedo lihaäri miinus süvenes aastaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.