Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Eurotsooni võlaprobleem survestab

  Ühendriikide aktsiaturgudel oli päeva teises pooles näha suurt kõikumist. Eurotsooni võlaprobleem on siiani aktuaalne ning seetõttu pole Wall Street kolmandat päeva näidanud kasvu.

  Päeva esimeses pooles tuli optimistliku uudisena tarbijakindluse tõus. Suurem koondamiste laine on möödas ja palgad stabiliseerunud, see väljendub ka suurenevates tarbijakulutustes. Vaatamata tarbijakindluse tõusule manitses teisipäeva õhtul Ühendriikide Föderaalreservi juht Ben Bernanke, et majanduse taastumine ei ole vähendanud tööpuudust, mis on jäänud samale tasemele.
  Google teatas täna, et lähiajal viiakse läbi ettevõtte suurim ostutehing. Internetihiid omastab reklaamiportaali Groupon aktsiad, tehingu maksumus võib küündida 6 miljardi dollarini. Google aktsiahind kukkus täna 4,5 protsenti 555,71 dollarini.
  Täna kasvatasid aktsiahinda enim Citigroup +1,2 protsenti 4,2 dollarini, Nike +1,14 protsenti 86,13 dollarini, Caterpillar +1,1 protsenti 84,13 dollarini. Suurimad kukkujad olid Google, eBay -3,6 protsenti 29,14 dollarini ja Yahoo -3,45 protsenti 15,81 dollarini.
  Majanduse ebastabiilne olukord on viinud kulla taas tõusule, täna kerkis väärismetalli hind 1,43 protsenti 1387 dollarini. Vastupidises suunas liikus toornafta, päeva lõpuks kaotas must kuld oma hinnast 1,94 protsenti ja sulgemishinnaks kujunes 84,06 dollarit.
  Peamised börsiindeksid lõpetavad kolmandat päeva langusega. Dow -0,42 protsenti 110006 punktini, Nasdaq -1,07 protsenti 2498 punktini ja S&P500 -0,61 protsenti 1181 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.