Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konkurendid: A. Le Coq ärkas isegi liiga hilja

  Ma arvasin juba mõned aastad tagasi, et kui mina oleksin A. Le Coqis otsustaja, siis ma ilmselt mõtleks tõsiselt kaheliitriste mahlajookide tootmise peale, tunnistas Marli mahlade müüja ASi Eckes-Granini Eesti (endine Marli Eesti) juhataja Toomas Tava.

  „Kaheliitrine pakend on Eestis millegipärast populaarne ja kui sa tahad mahlaturul tegija olla, siis loomulikult on hea, kui sul on erinevad pakendid,“ rääkis Tava. „A. Le Coqi tulek kaheliitriste turule tekitab konkurentsi ja konkurents on iseenesest alati tore – paneb nii meid kui Guttat rohkem pingutama.“
  Tava sõnul on oluline, milliste hindadega konkurent turule tuleb. „Mõnikord tehakse algul turule tulles väiksest dumpingut ja sellega võidetakse endale mingi turuosa ning hiljem tõstetakse hinda,“ seletas Tava. „Aga eks see ole näha, millise hinnastrateegiaga A. Le Coq tuleb.“
  Tava andmeil tulevad Marli kaheliitrised mahlajoogid Eesti turule Leedus asuvast mahlatehasest.
  Gutta mahlade edasimüüja NP Foods Eesti ASi tegevjuhi Andrus Tüvi sõnul oli A. Le Coqi tulek kaheliitriste mahlajookide turule vaid aja küsimus. „Nende tulekust räägiti juba hulk aega tagasi, aga ilmselt jäi investeering mingiks ajaks masu taha kinni,“ lausus Tüvi. „Selge see, et nende tulek kaheliitriste turgu mõjutab, aga eks me oleme sellega ka arvestanud. Konkurents on igati teretulnud, aga lõppude lõpuks teevad inimesed oma ostuotsused ikkagi mahlade maitse ja hinna järgi.“
  Tüvi ütles, et kuna ta pole A. Le Coqi uut pakendit veel näinud, pole tal ka suurt midagi kommenteerida. „Aura Fresh on seni olnud odavam sari ja tegu on olnud hinnatundlikule tarbijale suunatud mahlajookidega,“ sõnas ta. „Gutta tootesarjas on kaheliitrises pakendis enamuses mahlad ja nektarid.“
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.