Artikkel
Jaga lugu:
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikatehase juht: jätkame 50-protsendilise kasvu kursil aasta lõpuni

Mul on raske öelda, palju tööstustoodangu tõusus konkreetselt meie osa on, sest mul ei ole vastavat statistikat käepärast, aga ma võin öelda, et meie tõusuprotsent on suurem, vastas Elva elektroonikatehase ASi Enics Eesti juhatuse esimees Kalle Kuusik päevaküsimusele.

Päevaküsimus – kui suur on teie panus tööstuse kasvu? – oli ajendatud statistikaameti eilsest teatest, et tööstusettevõtted tootsid selle aasta oktoobris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 37 protsenti rohkem. Kusjuures oktoobri kasv oli kuude lõikes selle aasta suurim. Oktoobris ületas toodang eelmise aasta mahu enamikes tööstusharudes. Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus.
Kuusiku andmeil tõusis Enics Eesti müügimaht oktoobris võrreldes eelmise aasta oktoobriga 50 protsenti. „Ma arvan, et me jätkame aasta lõpuni samal kursil,“ lausus Kuusik. „Arvan, et november saab meil olema müügi poolest isegi parem kui oktoober ja tänavu neljandas kvartalis suureneb meie maht võrreldes eelmise aasta neljanda kvartaliga enam kui 50 protsendi võrra.“
Kuusiku sõnul hakkas suurem tõus elektroonikatööstuse sektoris pihta selle aasta suvekuudest. „Kuna majanduskriisi ajal ehk pooleteise aasta jooksul telliti vähem, siis nüüd tahavad tellijad poole aastaga kõike seda tagasi teha,“ põhjendas Kuusik. „Tegelikult meie sektoris tarbimine majanduslanguse ajal olulisel määral ei langenudki, vaid kogu tarneahel tõmmati toodangust tühjaks,“ lisas ta.
Enics Eesti hakkas suvel taas jõudsalt tööjõudu värbama. Kui eelmise aasta lõpus töötas ettevõttes 460 inimest, siis selle aasta lõpuks saab Kuusiku kinnitusel olema 680 töötajat. „Eks see ilmesta ka tegelikkust võrreldes eelmise aasta lõpu seisuga,“ lisas Kuusik.
 
Jaga lugu:
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.