• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspediitorfirma: jalad on maas

  Ettevõtlussektori kogukasumi nii suur tõus üllatab, kommenteeris ekspedeerimis- ja laoteenust pakkuva OÜ Kaubaekspress tegevdirektor Tiit Jõevee täna hommikul avaldatud statistikaameti andmeid.

  Statistikaameti andmeil ületas ettevõtlussektori kogukasum (9,7 miljardit krooni) tänavu kolmandas kvartalis enam kui kahekordselt eelmise aasta kolmandas kvartalis teenitud kasumit ning oli kolmandiku võrra suurem tänavuse aasta teise kvartali kasumist. Kogukasumi kasvu mõjutas kõige rohkem veonduse ja laonduse tegevusala ja selle tegevusala kasumikasvule aitas enim kaasa veondust abistavad tegevusalad nagu näiteks sadamate töö, laadungikäitlus ja vedude korraldamine, edastas statistikaamet.
  „Praeguse olukorra kohta võib öelda, et jalad on meil maas,“ iseloomustas Jõevee. „Meie tulemus kolmandas kvartalis on kindlasti parem kui mullu samal ajal. Kui mullu olime kahjumis, siis tänavu teenime ka kasumit, samuti on käive kasvanud. Näeme, et kindlasti on kasv olnud laonduses. Eelmisel aastal mingil perioodil olid laod ikka kohe päris tühjad. Tänavu on ladude täituvus olnud kindlasti parem.“
  Veidi kõhklevas toonis rääkis Jõevee lähitulevikust ehk mis saab pärast euro tulekut. „Kuna toiduainete vedude osatähtsus on meil väike ja jaanuar-veebruar on läbi aastate olnud vaiksemad kuud, siis nüüd, pärast euro tulekut võib karta, et läheb veel vaiksemaks,“ lausus Jõevee. „Tõsi, ega seda keegi ei oska prognoosida ka, üks räägib üht ja teine teist juttu.“
  Kaubaekspress on Eesti üks vanemaid ekspediitorfirmasid, tegevust alustati 1993. aastal. Ettevõtte kasutuses on praegu ligi 40 autot, mis osutavad Eesti-sisest transporditeenust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Eelmise nädala börsilangus tõmbas Aasia turud kaasa
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Aasia turud on eelmise nädala USA aktsiaindeksite kukkumise edasi kandnud alanud nädalasse. Siiski on USA aktsiafutuurid täna alustanud roheliselt ning ennustavad tõusupäeva börsidele.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Neeme Tammis: kapo kahtlustus annab transpordiameti juhtkonnale hea võimaluse
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.
Kaitsepolitseiamet esitas sel nädalal kahtlustuse transpordiameti ühistranspordi osakonna juhatajale Kirke Williamsonile, kes seejärel ametist tagasi astus. Hansabussi nõukogu esimees Neeme Tammis näeb olukorras võimalust luua lõpuks ühistranspordi osakonnas kord majja. „See osakond on praegu üsna nõrk,“ ütles ta.