Väinu Rozental • 3. detsember 2010 kell 10:44

Pärnu Sadam: meil läheb hästi!

Meil läheb hästi, aga meil saab hästi minna ainult tänu sellele, et kaubasaatjatel läheb hästi, kinnitas ASi Pärnu Sadam juhatuse liige Mati Einmann.

„See jutt, mida peaminister räägib, et eksport on kasvanud, see vastab ka tõele,“ lausus Einmann. „Pärnu Sadam on valmis teenindama igat kaubagruppi. Me ei ütle ühelegi kaubasaatjale ei, vaid püüame leida lahenduse.“

Pärnu Sadam teenis mullu 85,3 miljonilise käibe juures 21,8 miljonit krooni kasumit. Aasta varem ehk 2008. aastal oli ettevõtte müügitulu 53,8 miljonit krooni ja kasum 13,2 miljonit krooni.

„Ka tänavune aasta tuleb edukas, aga konkreetsest kasuminumbrist ei hakka ma enne rääkima, kui see koos on,“ põikles Einmann kõrvale küsimusest, kas Pärnu Sadama kasum on tõusnud tänavu kaks korda, nagu on tõusnud ettevõtlussektori kogukasum.

Statistikaamet avaldas täna hommikul andmed, mille kohaselt ületas ettevõtlussektori kogukasum (9,7 miljardit krooni) tänavu kolmandas kvartalis enam kui kahekordselt eelmise aasta kolmandas kvartalis teenitud kasumit ning oli kolmandiku võrra suurem tänavuse aasta teise kvartali kasumist. Kogukasumi kasvu mõjutas kõige rohkem veonduse ja laonduse tegevusala ja selle tegevusala kasumikasvule aitas enim kaasa veondust abistavad tegevusalad nagu näiteks sadamate töö, laadungikäitlus ja vedude korraldamine, edastas statistikaamet.

Mati Einmanni sõnul on nad tänavu ehitanud laopindu juurde ning pikendavad kaid. „Kui läheb hästi, siis tuleb võimalused ära kasutada ja laieneda,“ lisas ta.

Hetkel kuum