• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lääne-Virumaa maavanem: lastel on lõunani toitu

  Lääne-Viru maavanema Einar Vallbaumi sõnul on Vaeküla koolilastel süüa vaid lõunani. Lapsed viidi Innu mõisa varjule.

  "Vaeküla kooli lapsed on Innu mõisa viidud varjule, neil jätkub toitu vaid lõunani, nad on lumevangis," rääkis telefonis maavanem Einar Vallbaum ja lisas, et neile tuleb sinna kuidagi toitu organiseerida.
  "Padaoru ja Aseri lõigul on 600 inimest kinni, osad on ka ööd autos olnud, nii palju kui saame viime Viru-Nigula spordihoonesse inimesi," lausus Vallbaum ja lisas, et ka teeääres olevatele inimestele üritatakse toitu viia.
  "Ma ise jäin eile Rakveresse kohapeale ja olen tööl. Oluline, et olen siin kohapeal ja saan inimesi aidata ja kõnedele vastata. Inimesed on õnneks üsna mõistlikud, tahetakse infot või antakse teada, kus midagi juhtub. Autod mattuvad lume alla mõnedes kohtades juba ja see on ohtlik. Ka lumetehnika hakkab ise kinni jääma. Tehnikat tuleb juurde tuua, pääsetamet reguleerib seda ja kaitsejõud tulevad võib-olla appi. Inimesed on mõned autodes juba paanikas, sõidetakse vastasuunavööndis, aga tuleks rahulikuks jääda. Ja kes saab, siis tasuks kodus püsida. Nähtavus kaob ka vaikselt ära ja lund sajab juurde," märkis Vallbaum.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.