• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroala võlakriis võib Berlusconile appi tulla

  Oma karjääri eest võitlev Itaalia peaminister Silvio Berlusconi, kellel seisab ees usaldushääletus, otsib toetust euroala võlakriisist.

  „Meist võib saada rahvusvaheliste spekulantide sihtmärk nagu Kreekast, Iirimaast ja Portugalist - traagiline risk, millel võivad olla kohutavad tagajärjed,“ ütles Berlusconi läinud nädalal oma toetajatele. „Reitinguagentuurid on meie reitingu kinnitanud, kuid hoiatavad, et see sõltub poliitilise stabiilsuse püsimisest,“ vahendas agentuur Bloomberg.
  Itaalia parlament alustab täna debatti ning usaldushääletus, millest sõltub riigi rikkama mehe jätkamine peaministrina, toimub homme.
  Berlusconi kaotus võib tähendada uusi valimisi või vaevalisi kõnelusi uue koalitsiooni moodustamiseks. Pikk poliitiline ebastabiilsus võib turgude tähelepanu tõmmata Itaaliale, mis on euroala võlakriisis seni paremini vastu pannud kui Hispaania, Portugal ja Iirimaa, olles neljast riigist kõige madalama riskipreemiaga. Novembri alguses kinnitas reitinguagentuur S&P Itaalia reitingu tasemel A+, kuid hoiatas, et üks suuremaid riske on poliitiline ebastabiilsus.
  Itaalia kümneaastaste riigivõlakirjade intressimäärade vahe Saksamaaga on tänavu kahekordistunud, luues novembri lõpus 212 baaspunkti tasemel euro käibeloleku aja rekordi.
  Itaalia võlakoorem on absoluutsummas euroala suurim – 1,75 triljonit eurot (116% Itaalia SKPst), mis tähendab, et igal reitingu langetamisel oleks Itaaliale oluliselt suurem mõju kui teistele suure võlakoormaga riikidele. Tuleval aastal tuleb Itaalial võlakirju müüa enam kui 220 miljardi euro väärtuses, mis on suurim summa kogu euroalal.
  Samas toetasid Itaalia parlamendi kõik parteid 2011. aasta eelarve vastuvõtmist, mis näeb ette eelarvedefitsiidi vähendamise 3,9 protsendile SKPst tänavuselt 5%-lt.
  Kindlustuse hind Itaalia võimaliku maksejõuetuse vastu on kerkinud viimased viis kuud päevast, mil Berlusconi oluline poliitiline liitlane ja võimupartei kaasasutaja Gianfranco Fini talle selja pööras ning käivitas kampaania arvukatesse skandaalidesse segatud Berlusconi tagandamiseks. 
  Hääletuse tulemust on raske prognoosida. Mitmed enne kahevahel olnud saadikud on opositsiooni väitel – mida valitsus eitab - saanud ahvatlevaid pakkumisi.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.