• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuhu küll kõik karud jäid?

  "Karvamütsid" ja "siidlipsud" ülistavad üksteise võidu arenevaid turge ja paiskavad sinna üha enam raha.
  Institutsionaalsed investorid, kes vahel ütlevad halvustavalt väikeinvestorite kohta "karvamütsid" (kuna proffide arvates suudavad mõned väikeinvestorid kummalistel ajenditel veel kummalisemaid tehinguid teha), ja "siidlipsud" (maaklerid, fondijuhid, analüütikud, kes teenivad investeerimise universumis palgatöölistena leiba ja on tihti lipsustatud) on saavutanud haruldase üksmeele. Üllatav, aga tee eldoraadosse on leitud.
  Öeldakse, et kui midagi kogu aeg korrata, siis hakatakse seda iseenesestmõistetavana võtma. Väga pikka aega on räägitud, et arenevad turud on paremad arenenud turgudest. Ma ei hakka pooltargumentide rodu uuesti üles loetlema, kindlasti torkavad teile endalegi need pähe.
  Väikeinvestorid paigutavad praegu alates 2007. aastast kiireimas tempos raha arenevatele turgudele. Maailma kolm suuremat panka prognoosivad, et aktsiad teevad tuleval aastal rekordtasemed. Miks siis ei peaks väikeinvestor kuulama seda, mida hommikust õhtuni investeerimisega kokku puutuvad inimesed soovitavad, ja oma raha arenevate turgude aktsiatesse saatma?
  Inimesed on ekslikud. Väga omane on see, et enamik ajast teenitakse trendiga turul raha, kuid trendi muutuse kohti ei taju suurem osa "siidlipse" ega "karvamütse". Trendivastaste investorite kõnepruugis on oluline väljend "ülerahvastatud tehing". Selle all mõeldakse just varasid, millele investorite hordid tormi jooksevad, unustades lõpuks ostes-müües hinda kiigata.
  Viimati, kui investorid olid arenevate turgude suhtes nii optimistlikud nagu praegu, oli tagajärjeks kolme kuuga 11protsendine langus, selgub EPFR Globali andmetest.
  "Kui kogu raha on sisse voolanud, siis ümbritseb turgu eufooria, raske on leida fundamentaalset väärtust," ütles David Herro Harris Associatesist. "Arenevate maade kasv aitab maailma kõvasti, kuid te võite selle eest maksta liiga palju, ja täpselt nii ka praegu toimub."
  Arenevad turud on praegu väga ülerahvastatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.