Katariina Krjutškova • 16. detsember 2010 kell 16:27

The Economist tunnustas Eestit

Majanduseht The Economist nimetas aasta tegijad ja andis Eestile nö Golden Swoti nimelise auhinna, sest 1. jaanuaril euroalaga liituv Eesti on üks kahest maast, kes ühisrahaga liitumisel vastab kõigile võla ja puudujäägi kriteeriumitele.

Teine usin nõuetetäitja on Luxembourg. Samas kirjutab Economist, et Eesti edestab Luxembourgi NATO kaitsekulutuse nõude täitmisel. Nõuete järgi peab NATO kaitsekulutusteks peab andma 2% SKP-st. Tuleval aastal on ette nähtud, et Eestil on see protsent 1,9 ja Luxembourgil vaid 0,7%.

Economist jaoks on ka suur triumf, et Eesti on niivõrd tugevalt pinnale tõusnud hoolimata nõukogude okupatsiooni laastavast ajast, mis lõppes alles ligi 20 aastat tagasi.  

"Häid jõule ja head uut aastat," soovib Economist oma leheveerul eesti keeles.

Hetkel kuum