• Jaga lugu:

  Eesti talunike tulud kasvasid ELi keskmisest enam

  Põllumajandustöötaja kohta saadud aastane tulu kasvas EL-is tänavu mullusega võrreldes 12,3%, suurim kasv oli Taanis ja Eestis.

  Taanis kasvas põllumajandustöötaja kohta saadud aastane tulu mullusega võrreldes 54,8% ning Eestis 48,8%. Suurim langus oli Rumeenias ja Suurbritannias, mõlemas 8,2%.
  Eurostati andmeil kergitasid näitajat õliseemnete ja teravilja hinna kasv.
  Põllukultuurides on väärtuse kasv peaaegu täielikult tingitud hinnatõusust, kommenteeris Eurostat. "Pea kõigi põllukultuuride hinnad on tõusnud, välja arvatud oliivõli. Tootmismahud on aga valdavalt vähenenud, eriti on vähenenud suhkrupeedi, kartuli ja puuviljade kogused."
  Õliseemnete hind on kasvanud 27%, teravilja hind 23% ning kartulite hind 13%. Suhkrupeedi toodang vähenes 6,8% ning kartulitoodang 6,7%.
  Tegemist ei ole põllumajandustootjate tulu kasvuga, kommenteeris Eesti suurt kasvunumbrit põllumajandusministeeriumi pressiesindaja. Me ei saa teha üldistust, et käibed on Eestis kasvanud 48,8%, lisas ta.
  Näitaja sisse arvestatakse sisuliselt kõikide asjade väärtus, mida on võrreldes eelmise aastaga rohkem. Samas tuleb silmas pidada, et suur osa sellest, mida põllumees toodab, ta kunagi reaalselt ei müü (näiteks oma kariloomadele toodetud silo).
  Eestis tuleb kasv suures osas kokkuostuhindade kasvust. Näiteks piima hind on aastaga kasvanud üle 33%. Põllumajanduse kogutoodangust annab piim üle kolmandiku. Samuti on oluline osa põllumajandustoetustel ning mittepõllumajanduslikel tuludel (sh lumekoristustööd põllumajandusettevõtte alt).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.