Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti talunike tulud kasvasid ELi keskmisest enam

  Põllumajandustöötaja kohta saadud aastane tulu kasvas EL-is tänavu mullusega võrreldes 12,3%, suurim kasv oli Taanis ja Eestis.

  Taanis kasvas põllumajandustöötaja kohta saadud aastane tulu mullusega võrreldes 54,8% ning Eestis 48,8%. Suurim langus oli Rumeenias ja Suurbritannias, mõlemas 8,2%.
  Eurostati andmeil kergitasid näitajat õliseemnete ja teravilja hinna kasv.
  Põllukultuurides on väärtuse kasv peaaegu täielikult tingitud hinnatõusust, kommenteeris Eurostat. "Pea kõigi põllukultuuride hinnad on tõusnud, välja arvatud oliivõli. Tootmismahud on aga valdavalt vähenenud, eriti on vähenenud suhkrupeedi, kartuli ja puuviljade kogused."
  Õliseemnete hind on kasvanud 27%, teravilja hind 23% ning kartulite hind 13%. Suhkrupeedi toodang vähenes 6,8% ning kartulitoodang 6,7%.
  Tegemist ei ole põllumajandustootjate tulu kasvuga, kommenteeris Eesti suurt kasvunumbrit põllumajandusministeeriumi pressiesindaja. Me ei saa teha üldistust, et käibed on Eestis kasvanud 48,8%, lisas ta.
  Näitaja sisse arvestatakse sisuliselt kõikide asjade väärtus, mida on võrreldes eelmise aastaga rohkem. Samas tuleb silmas pidada, et suur osa sellest, mida põllumees toodab, ta kunagi reaalselt ei müü (näiteks oma kariloomadele toodetud silo).
  Eestis tuleb kasv suures osas kokkuostuhindade kasvust. Näiteks piima hind on aastaga kasvanud üle 33%. Põllumajanduse kogutoodangust annab piim üle kolmandiku. Samuti on oluline osa põllumajandustoetustel ning mittepõllumajanduslikel tuludel (sh lumekoristustööd põllumajandusettevõtte alt).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.