Birjo Must • 20. detsember 2010 kell 9:54

Helenius lukustas raha Küprosele

Joakim Helenius tõstis oma suurosaluse Trigon Capitalis erakontolt Küprosel paikneva firma Joakim Helenius Trust Managers Limited alla.

"Ma paigutasin need aktsiad sellisesse fondi, kus mina võtan vastu fondi investeerimisotsuseid, kuid kust ma ei saa enda jaoks raha välja võtta," põhjendas ta. See fond on mõeldud minu lastele ja üldse tuleviku jaoks, lisas Helenius. Trigon Capitalis kuulub talle 55,69% suurune osalus.

Fond on registreeritud Küprosel. "Paljud registreerivad praegu fonde offshore-piirkondades.  Valisin selle riigi, kuna see on onshore-piirkond ja samuti Euroopa Liidu liige," rääkis investeerimispankur. Teeme seal palju äri, investeeringuid Venemaale ja oleme kohalike seadustega kursis ning tunneme juba keskkonda, lisas Helenius.

Hetkel kuum