• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome parim mõjutab meid

  Helsingi aktsiaturu 2010. aasta parim börsifirma PKC Group Oy domineerib viimastel kuudel üha enam Harju Elektri aktsiahinna kujunemises.
  Saja kolmekümne kolmest Helsingi börsi üldindeksisse kuuluvast firmast on sel aastal kõige kirkama komeedina lennanud juhtmeköidiste ja ühenduskaablite tootja PKC Group Oy. Aktsia on alates aasta algusest tõusnud koguni 118 protsendi võrra ning jõudnud oma kolmeteist aasta pikkuse börsiajaloo rekordilise 14,40 euro tasemeni.
  Kuna meie elektriseadmete tootja Harju Elekter on koos Ilmarineni pensionifondiga eduka Soome börsifirma üks suurimaid aktsionäre, mõjutab selline lennukus Soome lahe põhjakaldal otseselt ka meie elektriseadmete tootja seisu ja majandustulemusi.
  Harju Elektrile kuuluva PKC Groupi aktsiapaki väärtus on praegu roninud 315 miljoni kroonini ning moodustab praegu koguni üle 40 protsendi meie börsifirma turuväärtusest (aktsiahinnast). Umbes sama suurt osakaalu on omanud PKC Group aktsiapaki väärtus Harju Elektri turuväärtuses õigupoolest juba viimased pool aastat. Viimati domineeris PKC aktsiapakk Harju Elektri väärtuse mõjutamisel praegusest enam 90ndate lõpus. Toona oli meie börsifirma turuväärtus ajutiselt koguni vähem väärt kui temale kuuluvad PKC Group aktsiad! Tagantjärele võib öelda, et olid hullud ajad.
  Mis on siis PKC Groupi lennukuse taga?
  Eelkõige paranenud olukord veokite müügiturul maailmas, tänu millele on 2009. aastal kasumi-kahjumi piiril kõikunud PKC Group suutnud välja võluda ligi 10 protsendise tegevuskasumi marginaali. Korralik kasumikasv lubab tagada tulevikus tõenäoliselt Harju Elektrile ka kiiresti kasvava dividendivoo. Kui sel aastal maksis PKC Group dividende 0,40 eurot aktsia kohta, siis analüütikud ootavad 2013. aasta kevadeks dividendimakse tõusmist koguni 0,89 euroni aktsia kohta.
  Seega maksab 1994. aastal Nokia poolt ära ostetud Nokia Johdinsarja (PKC Groupi eelkäija) aktsiapaki liikumist üha terasemalt jälgida ja vaadata, et PKC ralli jätkamisel kosuks ka Harju Elektri aktsia hind.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.