Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parimad fotod 2010

  Kreeta saarel puhkust veetvast Jaanus Rahumägist toob välja fakti, mida pole võimalik ümber lükata ning mis aitab ühiskonnas käivitada olulisi protsesse. Fotol oli tähtis roll mõjuka poliitiku valede paljastamisel, sest tänu sellele fotole oli ta sunnitud tunnistama, et on veetnud puhkust Kreetal ja saanud kalleid hüvesid. Esialgu ütles Rahumägi Äripäeva ajakirjaniku Koit Brinkmanni pärimise peale, et ta ei tea Kreeta villast mitte midagi. Nähes, et Äripäeval on olemas fotod tema villas viibimisest, oli ta sunnitud seda fakti avalikult tunnistama.
  Võidufoto on hea näide meeskonnatööst. Tegemist ei olnud juhusliku tabamusega, foto tegemist hakati planeerima juba mitu kuud varem. Tänu selle foto ilmumisele ja foto juurde lehes ka pildistamise kuupäeva lisamisele sai avalikkus teada rohkem, kui ta muidu võib-olla oleks saanud. Äripäeval oli olemas info, et Rahumägi käsutuses olevas villas võisid käia ka teised reformierakondlased. Mõni päev hiljem tegi Reformierakonna peasekretär Kristen Michael ise avalikuks info, et Rahumägi pole ainus, kes luksusvillas aega on veetnud. Võimalik, et see oli ennetav käik, sest kardeti, et järgmisena avaldab Äripäev fotoreportaaži teistest villas käinud reformierakondlastest ning Rahumägi pole ainus, kes suspede väel Äripäeva esiküljele pääseb.
  Preemia võitis foto ehitusmaterjalide müüja Bauhaus Eesti esimese poe avamiselt. Inimesed kutsuti varasteks hommikutundideks poe juurde aiakärudega, et kõigi käruga tulnute vahel loosida välja 10 000 krooni suurused kinkekaardid. Käru võis osta ka kohapealt.
  See foto räägib lisainfo ja tekstitagi vaatajale palju. Näitab, et me ei oska alati kõige ratsionaalsemalt käituda. Säärastest avamisüritustest on tehtud ridamisi fotosid, kus inimesed tormavad teineteist tallates poodi, et osta soodushinnaga kingi, elektroonikat või suhkrut, ent võrreldes teiste omataolistega on sel aastal Äripäeva olemusfoto kategooria võidutöö palju traagilisem. Ja seda vaatamata tõsiasjale, et fotol pole näha tormamist.
  Selle kategooria võitja selgitamine läks kõige kiiremini. Tegemist on üllatava ja iroonilise fotoga. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna kesklinna ja Pirita osakond korraldasid Russalka juures rannaala koristamise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tallinna börs alustas uut kuud väikese miinusega
Nasdaq Tallinn liikus täna teistele Balti börsidele vastupidises suunas: kui Vilnius ja Riia tõusid uue kuu esimesel kauplemispäeval, siis Tallinn langes.
Nasdaq Tallinn liikus täna teistele Balti börsidele vastupidises suunas: kui Vilnius ja Riia tõusid uue kuu esimesel kauplemispäeval, siis Tallinn langes.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Riik võtab Tallinna Haiglalt toetuse ära Kõlvart: siis haiglat ei tule
Euroopa Liidu taastekava Eesti osa vähenemise tõttu otsustas valitsus, et vähemprioriteetsed on ning taasterahastu toetusest ilma jäävad Tallinna Haigla ja Haapsalu raudtee.
Euroopa Liidu taastekava Eesti osa vähenemise tõttu otsustas valitsus, et vähemprioriteetsed on ning taasterahastu toetusest ilma jäävad Tallinna Haigla ja Haapsalu raudtee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.