Väinu Rozental • 23. detsember 2010 kell 14:29

Uus liiklusseadus hakkab kehtima tuleva aasta juulikuust

Riigikogu võttis täna kolmandal erakorralisel istungjärgul 80 poolthäälega muudetud kujul vastu presidendi poolt välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse, teatas riigikogu pressitalitus.

President otsustas jätta välja kuulutamata riigikogus 16. detsembril vastu võetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse, kuna seaduse jõustumisparagrahv ei taganud riigikogu eesmärki lükata 1. jaanuaril 2011 jõustuma pidanud uue liiklusseaduse jõustumine poole aasta võrra edasi.

Riigikogu otsustas täna hommikul toimunud erakorralisel istungjärgul viia seadusesse vastavad muudatused, mis tagavad uue liiklusseaduse jõustumise 1. juulil 2011.

Eelnõu arutelu käigus tõdes riigikogu majanduskomisjon, et segadus, mida on tekitanud nii liiklusseaduse kui liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse rakendamine, on kahetsusväärne. Komisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul on nüüd üheselt selge, et nimetatud seadused jõustuvad vastavalt riigikogu tahtele 1. juulist 2011 ja sinnamaani kehtib liikluses senine normistik.

Majanduskomisjon on varem toonitanud, et antud seaduste jõustumisele eelneva aja jooksul peab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium organiseerima korraliku teavitustöö.

Hetkel kuum